„Tesla motors“ predstavio „nevidljive“ solarne panele

Bez autora
Oct 30 2016

Kompanija „Tesla motors“ predstavila je svoje nove proizvode u oblasti sunčeve energije: krovne solarne panele i unapređeni generator. Na prezentaciji održanoj u Los Anđelesu direktor „Tesle“ Ilon Mask predstavio je solarne ćelije budućnosti, koje su integrisane u krov kuće tako da ih je gotovo nemoguće videti.Kompanija će prodavati svoj dizajn u četiri verzije: škriljčani crep, pločice u toskanskom stilu, staklo sa teksturom i glatke staklene pločice. Mask je izrazio nadu da predstavlja budućnost koju čekaju i žele njegovi klijenti.

„Tesla motors“ predstavio „nevidljive“ solarne paneleKompanija „Tesla motors“ predstavila je svoje nove proizvode u oblasti sunčeve energije: krovne solarne panele i unapređeni generator.

Na prezentaciji održanoj u Los Anđelesu direktor „Tesle“ Ilon Mask predstavio je solarne ćelije budućnosti, koje su integrisane u krov kuće tako da ih je gotovo nemoguće videti.

Kompanija će prodavati svoj dizajn u četiri verzije: škriljčani crep, pločice u toskanskom stilu, staklo sa teksturom i glatke staklene pločice.

Mask je izrazio nadu da predstavlja budućnost koju čekaju i žele njegovi klijenti. ​Direktor kompanije predstavio je te novitete tri nedelje pre očekivanog ugovora o spajanju „Tesla motorsa“ i američkog energetskog „Solar sitija“.

Ukoliko spajanje uspe, kompanije planiraju da proizvode krovove-baterije u državi Njujorku.

Osim novih solarnih ćelija „Tesla“ je predstavio i usavršeni sistem za akumulaciju sunčeve energije „Pauvervol 2“, koji može da se koristi i kod kuće i na poslovnim zgradama.

Sunčeva energija prikupljena tokom obdanice pretvara se u električnu energiju kojom se kuća osvetljava i zagreva.

​Kompanija procenjuje da će korisnici solarnih ćelija trošiti samo mali deo sakupljene sunčeve energije, dok će veći deo ići u električnu mrežu.

„Pauvervol 2“ će omogućiti da se energija čuva kako bi se koristila u bilo koje vreme. Akumulator od 14 kilovat časova košta 5,5 hiljada dolara, a instalacija sistema će biti moguća od januara 2017. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik