Kampanja za plaćanje poreza

Bez autora
Nov 02 2016

Poreska uprava (PU) Srbije pokrenula je edukativnu kampanju pod nazivom , kako bi ukazala građanima na značaj i dobrobit plaćanja poreza. Tu edukativnu kampanju je PU Srbije pokrenula u saradnji sa Nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju GIZ.U okviru projekta "Podrška edukaciji poreskih obveznika na inovativan način", urađen je video serijal edukativnog karaktera od 40 epizoda, kako bi se građani motivisali da plaćaju porez, kao i da bi se ukazalo na dobrobiti koje nosi uređeni poreski sistem.

Kampanja za plaćanje porezaPoreska uprava (PU) Srbije pokrenula je edukativnu kampanju pod nazivom , kako bi ukazala građanima na značaj i dobrobit plaćanja poreza.

Tu edukativnu kampanju je PU Srbije pokrenula u saradnji sa Nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju GIZ, navedeno na sajtu PU.

U okviru projekta "Podrška edukaciji poreskih obveznika na inovativan način", urađen je video serijal edukativnog karaktera od 40 epizoda, kako bi se građani motivisali da plaćaju porez, kao i da bi se ukazalo na dobrobiti koje nosi uređeni poreski sistem.

Prema rečima direktorke PU Dragane Marković, namera je da se i na ovaj način rad uprave približi građanima i pojasni im se zbog čega je važno plaćati poreze.

"Građanima želimo da ukažemo na važnost uzimanja fiskalnih računa, ali i na načine na koji pojedini trgovci pokušavaju da nas prevare i da ne plate porez zarad lične koristi", kazala je ona.

Prema njenim rečima, plaćanje poreza je važno zbog vrtića, škola, domova zdravlja, bolnica, kao i penzija, jer, kako je navela, ko plaća porez, taj poštuje državu Srbiju i misli na budućnost i razvoj zemlje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik