U Ilijašu uskoro gradnja apartmanskog naselja sa 63 stambena objekta

Bez autora
Nov 15 2016

U naselju Ilijaš kod Sarajeva uskoro će početi gradnja apartmanskog naselja "Gornji Kadarići“ ukupne površine 6,7 hektara, kazali su za Klix.ba iz Općine Ilijaš, gdje je nedavno razgovarano o Prednacrtu izrade Regulacionog plana "Gornji Kadarići". Regulacionim planom je planirana gradnja apartmanskog naselja u Gornjim Kadarićima i to: 63 stambena objekta sa suterenom, prizemljem i jednim spratom, sportsko-rekreacionog centra, vjerskog objekta i objekta društvene infrastrukture. Do sada su na ovom području urađene geodetske podloge i izrađen Elaborat o inžinjersko-geodetskim karakteristikama terena. Sva dokumentacija je dostavljena Zavodu za planiranje razvoja Kantona Sarajevo, a odluku o pristupanju izradi Regulacionog plana 'Gornji Kadarići' je donijelo Općinsko vijeće Ilijaš na februarskoj sjednici, kazala je pomoćnica načelnika Općine Ilijaš Meliha Avdibegović.

U Ilijašu uskoro gradnja apartmanskog naselja sa 63 stambena objektaU naselju Ilijaš kod Sarajeva uskoro će početi gradnja apartmanskog naselja "Gornji Kadarići“ ukupne površine 6,7 hektara, kazali su za Klix.ba iz Općine Ilijaš, gdje je nedavno razgovarano o Prednacrtu izrade Regulacionog plana "Gornji Kadarići".

Regulacionim planom je planirana gradnja apartmanskog naselja u Gornjim Kadarićima i to: 63 stambena objekta sa suterenom, prizemljem i jednim spratom, sportsko-rekreacionog centra, vjerskog objekta i objekta društvene infrastrukture.

"Do sada su na ovom području urađene geodetske podloge i izrađen Elaborat o inžinjersko-geodetskim karakteristikama terena. Sva dokumentacija je dostavljena Zavodu za planiranje razvoja Kantona Sarajevo, a odluku o pristupanju izradi Regulacionog plana 'Gornji Kadarići' je donijelo Općinsko vijeće Ilijaš na februarskoj sjednici", kazala je pomoćnica načelnika Općine Ilijaš Meliha Avdibegović.

Cilj izrade regulacionih planova je urbano uređenje prostora i stvaranje najboljih optimalnih rješenja za predmetnu lokaciju.

Na sastanku kojem su prisustvovali predstavnici Općine Ilijaš, Zavoda za planiranje razvoja KS, predstavnici Investitora "Union Real Estate Company" d.o.o. Sarajevo i predstavnici JKP "Vodostan" Ilijaš, najviše je bilo riječi o rješavanju parking prostora, rješavanju saobraćajnice kroz naselje, pitanjima vodosnabdijevanja i rješavanju odvoda otpadnih voda.

Na sastanku je zaključeno da se Općinskom vijeću predloži Nacrt regulacionog plana 'Gornji Kadarići' cijeneći interese lokalne zajednice, ali i uz poštivanje uslova infrastrukture.

Nakon usvajanja Nacrta regulacionog plana uslijedit će i Javna rasprava u kojoj mogu učestvovati svi zainteresirani građani.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik