Veliki broj Kuvajćana ima interes za kupovinu nekretnina u BiH

Bez autora
Nov 17 2016

Ambasador BiH u Kuvajtu Mehmed Halilović kaže da Kuvajt i BiH imaju kvalitetnu suradnju u raznim oblastima, posebno dobru kulturnu i obrazovnu suradnju. BiH je trenutno prepoznatljiva u Kuvajtu, veliki broj Kuvajćana ima interes za kupovinu nekretnina u BiH. Građani Kuvajta imaju tradiciju putovanja. U Kuvajtu živi oko četiri miliona stanovnika od toga je oko milion i po Kuvajćana, a ostalo su stranci, dodao je. Kaže da u Kuvajtu živi i radi oko 250 bh. građana, koji uglavnom rade poslove iz oblasti estetske hirurgije,ali ima i doktora drugih profila, pravnika, nastavnika, profesora. U okviru bilateralne suradnje Ambasada BiH u Kuvajtu, Ambasada Kuvajta u Sarajevu u suradnji s Udruženjem "Most povjerenja" osigurali su ultrazvučni aparat za rano otkrivanje karcionoma dojke koji je danas uručen Zavodu za zdravstvenu zaštitu žena i materinstva KS-a.

Veliki broj Kuvajćana ima interes za kupovinu nekretnina u BiHAmbasador BiH u Kuvajtu Mehmed Halilović kaže da Kuvajt i BiH imaju kvalitetnu suradnju u raznim oblastima, posebno dobru kulturnu i obrazovnu suradnju.

- BiH je trenutno prepoznatljiva u Kuvajtu, veliki broj Kuvajćana ima interes za kupovinu nekretnina u BiH. Građani Kuvajta imaju tradiciju putovanja. U Kuvajtu živi oko četiri miliona stanovnika od toga je oko milion i po Kuvajćana, a ostalo su stranci - dodao je. 

Kaže da u Kuvajtu  živi i radi oko 250 bh. građana, koji uglavnom rade poslove iz oblasti estetske hirurgije,ali ima i doktora drugih profila, pravnika, nastavnika, profesora... 

U okviru bilateralne suradnje Ambasada BiH u Kuvajtu, Ambasada Kuvajta u Sarajevu u suradnji s Udruženjem "Most povjerenja" osigurali su ultrazvučni aparat za rano otkrivanje karcionoma dojke koji je danas uručen Zavodu za zdravstvenu zaštitu žena i materinstva KS-a.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik