Od naredne godine počinje Decenija preduzetništva

Bez autora
Nov 20 2016

Ministar privrede u Vladi Republike Srbije Goran Knežević izjavio je danas da je cilj resornog ministarstva da se do kraja mandata ove vlade u sektoru malih i srednjih preduzeća zaposli još 100.000 ljudi.Knežević je najavio da će Vlada proglasiti Deceniju preduzetništva u periodu od 2017. do 2027. godine, tokom koje će IT firme biti favorizovane. Resorno ministarstvo ima veoma povoljne programe za IT sektor, istakao je on i dodao da će se nastaviti subvencije i pomoć malim i srednjim preduzećima.

Od naredne godine počinje Decenija preduzetništvaMinistar privrede u Vladi Republike Srbije Goran Knežević izjavio je danas da je cilj resornog ministarstva da se do kraja mandata ove vlade u sektoru malih i srednjih preduzeća zaposli još 100.000 ljudi.

Knežević je u izjavi za agenciju Tanjug, nakon predstavljanja 100 dana rada Vlade, najavio da će Vlada proglasiti Deceniju preduzetništva u periodu od 2017. do 2027. godine, tokom koje će IT firme biti favorizovane.

Resorno ministarstvo ima veoma povoljne programe za IT sektor, istakao je on i dodao da će se nastaviti subvencije i pomoć malim i srednjim preduzećima.

Ministar je podsetio na to da je formiran poseban fond od 10 miliona evra koji će biti namenjen za edukaciju i obuku novih IT stručnjaka, precizirajući da je Srbiji potrebno približno 15.000 radnika u tom sektoru svake godine.

Resorno ministarstvo će finansirati IT kompanije, od startap kredita do nabavke opreme, čak i nepovratnim sredstvima, podvukao je Knežević i precizirao da je ove godine za tu namenu izdvojeno 560 miliona evra.

On je podvukao da će Vlada ostvariti istorijske rezultate za Srbiju, uz ocenu da je najvažnije to što je ostvarena politička i ekonomska stabilnost u zemlji, kao i dobri makroekonomski rezultati.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik