U rekonstrukciju pruge uloženo 16,6 miliona

Bez autora
Nov 20 2016

U rekonstrukciju i revitalizaciju pruge Beograd eura, dok se do kraja naredne planira investirati još 18,9 miliona eura saopšteno je iz Željezničke infrastrukture (ŽICG). Ta željeznička kompanija je za rekonstrukciju pruge Vrbnica – Bar, kao dio pruge Beograd – Bar, koristila i donatorska-bespovratna sredstva. Po pitanju donatorskih sredstava, ŽICG je korisnik finansijske pomoći preko pretpristupnih fondova (IPA). Za ovu fazu rekonstrukcije je opredijeljen iznos od preko 12 miliona eura. Kao korisnik novog mehanizma za finansiranje infrastrukturnih projekata posredstvom Zapadnobalkanskog investicionog okvira (WBIF) za ŽICG je opredijeljen iznos od 6,5 miliona eura iz budžeta WBIF-a, rekao je Čolaković.

U rekonstrukciju pruge uloženo 16,6 milionaU rekonstrukciju i revitalizaciju pruge Beograd eura, dok se do kraja naredne planira investirati još 18,9 miliona eura saopšteno je iz Željezničke infrastrukture (ŽICG).

Ta željeznička kompanija je za rekonstrukciju pruge Vrbnica – Bar, kao dio pruge Beograd – Bar, koristila i donatorska-bespovratna sredstva.

"Po pitanju donatorskih sredstava, ŽICG je korisnik finansijske pomoći preko pretpristupnih fondova (IPA). Za ovu fazu rekonstrukcije je opredijeljen iznos od preko 12 miliona eura. Kao korisnik novog mehanizma za finansiranje infrastrukturnih projekata posredstvom Zapadnobalkanskog investicionog okvira (WBIF) za ŽICG je opredijeljen iznos od 6,5 miliona eura iz budžeta WBIF-a", rekao je Čolaković.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik