Budva će ostati metropola turizma

Bez autora
Nov 22 2016

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović i premijer Milo Đukanović uputili su čestitke povodom Dana Budve s nadom da će ta opština i u narednom periodu opravdati status crnogorske metropole turizma. Vujanović je u čestitki poželio da Budva nastavi da doprinosi promociji turizma naše zemlje i visokom turističkom prihodu. Vujanović je danas prisustvovao svečanoj sjednici SO Budva, gdje je iskazao zadovoljstvo ćinjenocom da Budva ima imidž turističke metropole Crne Gore uz uvjerenje da će ona to i nadalje biti. Budva je to svakako zavrijedila izvanrednom infrastrukturom turizma i zaista izvanrednom baštinom kulture koju Budva ima, brojnim i važnim festivalima. Čuli smo od predsjednika Opštine za Grad teatar koji je ove godine proslavio 30 godina i koji je zaista jedan sjajan brend Budve i mnogim drugim festivalima i događajima kulture kojima se Budva prepoznala. Takođe sam ubijeđen da će Budva i nadalje snažno doprinositi promociji turizma Crne Gore, broju gostiju koji su ovdje zaista u izuzetnoj zastupljenosti u odnosu na ukupan broj turista u Crnoj Gori, i naravno ono što je važno za Budvu i Crnu Goru visokom turističkom prihodu, kazao je Vujanović.

Budva će ostati metropola turizmaPredsjednik Crne Gore Filip Vujanović i premijer Milo Đukanović uputili su čestitke povodom Dana Budve s nadom da će ta opština i u narednom periodu opravdati status crnogorske metropole turizma.

Vujanović je u čestitki poželio da Budva nastavi da doprinosi promociji turizma naše zemlje i visokom turističkom prihodu.

Vujanović je danas prisustvovao svečanoj sjednici SO Budva, gdje je iskazao zadovoljstvo ćinjenocom da Budva ima imidž turističke metropole Crne Gore uz uvjerenje da će ona to i nadalje biti.

“Budva je to svakako zavrijedila izvanrednom infrastrukturom turizma i zaista izvanrednom baštinom kulture koju Budva ima, brojnim i važnim festivalima. Čuli smo od predsjednika Opštine za Grad teatar koji je ove godine proslavio 30 godina i koji je zaista jedan sjajan brend Budve i mnogim drugim festivalima i događajima kulture kojima se Budva prepoznala. Takođe sam ubijeđen da će Budva i nadalje snažno doprinositi promociji turizma Crne Gore, broju gostiju koji su ovdje zaista u izuzetnoj zastupljenosti u odnosu na ukupan broj turista u Crnoj Gori, i naravno ono što je važno za Budvu i Crnu Goru visokom turističkom prihodu”, kazao je Vujanović.

On je pohvalio dosadašnjeg predsjednika Opštine i lokalnu administraciju.

“Vidjeli ste da su predsjednik Opštine i lokalna administracija imali maksimalnu posvećenost da se finansijski konsoliduje Budva, da se stigne isplata plata i da se redovno izmiruju obaveze prema svim povjeriocima, posebno bankama, i mislim da predsjednik Opštine mora biti ispunjen zadovoljstvom da je napravio dobru finansijsku konsolidaciju budžeta i dao mogućnost da takva Budva upravo na ovom pravcu snažnog turističkog brenda nastavi da se afirmiše u Crnoj Gori”, zaključio je predsjednik Crne Gore.

Predsjednik Vlade Milo Đukanović kazao je da je uvjeren da će i opština Budva, u saradnji sa Vladom Crne Gore, kontinuirano raditi na unaprjeđivanju lokalne infrastrukture i jačanju hotelskih kapaciteta, kako bi opravdala epitet metropole turizma, za prosperitet i bolji kvalitet života građana.

„Svečanost povodom proslave Dana opštine Budva, prilika je da se podsjetimo najslavnijeg datuma u novijoj crnogorskoj istoriji, 21. maja 2006. godine. Deceniju od obnove nezavisnosti, možemo sa ponosom govoriti o ostvarenim rezultatima, unaprijeđenom ekonomskom ambijentu, stabilnom evropskom i evroatlantskom putu. Jednako odlučno, opredijeljeni isključivo interesima Crne Gore, nastavljamo putem ekonomskog razvoja, radeći na privlačenju stranih investicija, posebno u oblastima turizma, energetike i proizvodnje hrane. Uvjeren sam da će i opština Budva, u saradnji sa Vladom Crne Gore, kontinuirano raditi na unaprjeđivanju lokalne infrastrukture i jačanju hotelskih kapaciteta, kako bi opravdala epitet metropole turizma, za prosperitet i bolji kvalitet života svih svojih građana“,  navodi se u čestitki Đukanovića upućenoj predsjedniku Opštine Budva Srđi Popoviću i predsjedniku Skupštine te opštine Veselinu Markoviću.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik