Za Luku zainteresovani Poljaci, Italijani i Arapi

Bez autora
Nov 23 2016

Tendersku dokumentaciju za privatizaciju Luke Bar otkupili su OTlogistik iz Poljske, Silos granari dela Sicilija iz Italije, Global ports iz Turske, a Abu Dabi ports iz Ujedinjenih Arapskih Emirata uputio je zahtjev za otkup u predviđenom roku – kazao je predsjednik Tenderske komisije Branko Vujović. Rok za otkup tenderske dokumentacije za Luku istekao je juče, a ove kompanije ponude mogu dostaviti do 1. decembra. Za Montekargo se dokumentacija može otkupiti do 25. novembra, a rok za dostavljanje ponuda je 8. decembar. Vujović je juče kazao da su OT-logistik i Silos granari dela Sicilija otkupile tendersku dokumentaciju i za Montekargo. On je rekao da ima zahtjeva za produženje roka za dostavljanje ponuda za Luku i Montekargo, pa će se komisija izjasniti oko toga.Tender za ove dvije kompanije objavljen je 19. oktobra, a Tenderska komisija je nakon toga izmijenila uslove za Luku Bar u dijelu koji se odnosi na ukupan promet robe kompanije koja konkuriše.

Za Luku zainteresovani Poljaci, Italijani i ArapiTendersku dokumentaciju za privatizaciju Luke Bar otkupili su OTlogistik iz Poljske, Silos granari dela Sicilija iz Italije, Global ports iz Turske, a Abu Dabi ports iz Ujedinjenih Arapskih Emirata uputio je zahtjev za otkup u predviđenom roku – kazao je predsjednik Tenderske komisije Branko Vujović.

Rok za otkup tenderske dokumentacije za Luku istekao je juče, a ove kompanije ponude mogu dostaviti do 1. decembra. Za Montekargo se dokumentacija može otkupiti do 25. novembra, a rok za dostavljanje ponuda je 8. decembar.

Vujović je juče Pobjedi kazao da su OT-logistik i Silos granari dela Sicilija otkupile tendersku dokumentaciju i za Montekargo.On je rekao da ima zahtjeva za produženje roka za dostavljanje ponuda za Luku i Montekargo, pa će se komisija izjasniti oko toga.Tender za ove dvije kompanije objavljen je 19. oktobra, a Tenderska komisija je nakon toga izmijenila uslove za Luku Bar u dijelu koji se odnosi na ukupan promet robe kompanije koja konkuriše. Na prodaju je 30 odsto akcijskog kapitala Luke Bar u vlasništvu Vlade, uz obavezu kupca da predloži i realizuje obavezni investicioni program. Ponuđači imaju pravo da formiraju konzorcijum.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik