Fond za razvoj odobrio još 30 kredita za privrednike

Bez autora
Nov 23 2016

Ministarstvo privrede Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je Upravni odbor Fonda za razvoj na poslednjoj sednici, po Programu podsticanja razvoja preduzetništva, odobrio novih 30 kredita za početnike u ukupnom iznosu od 70 miliona dinara.U saopštenju se navodi da je to samo jedan od 33 programa podrške Vlade Srbije sektoru mikro i malih preduzeća i preduzetnika kroz program "Godina preduzetništva". Program sprovodi Ministarstvo privrede, u saradnji sa Fondom za razvoj Republike Srbije, a podrška obuhvata kombinaciju 30 odsto bespovratnih sredstava i 70 odsto kredita Fonda za razvoj.

Fond za razvoj odobrio još 30 kredita za privrednikeMinistarstvo privrede Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je Upravni odbor Fonda za razvoj na poslednjoj sednici, po Programu podsticanja razvoja preduzetništva, odobrio novih 30 kredita za početnike u ukupnom iznosu od 70 miliona dinara.

U saopštenju se navodi da je to samo jedan od 33 programa podrške Vlade Srbije sektoru mikro i malih preduzeća i preduzetnika kroz program "Godina preduzetništva".

Program sprovodi Ministarstvo privrede, u saradnji sa Fondom za razvoj Republike Srbije, a podrška obuhvata kombinaciju 30 odsto bespovratnih sredstava i 70 odsto kredita Fonda za razvoj.

Od pomenutih 70 miliona dinara odobrenih preduzetnicima koji započinju biznis, 20 miliona dinara čine bespovratna sredstva, a ostatak povoljan kredit Fonda.

Upravni odbor Fonda za razvoj će u narednom periodu, jedanput mesečno, razmatrati sve pristigle zahteve po ovom programu.

Pored ovoga, Upravni odbor je odobrio još 17 povoljnih kredita po sopstvenim programima za podršku investicijama i nabavku trajnih obrtnih sredstva.

Sve informacije o odobrenim zahtevima za kredit objavljene su na sajtu Fonda za razvoj, a spisak svih realizovanih zahteva za kredit i isplaćenih sredstava biće dostupan na sajtu www.godinapreduzetnistva.rs, odmah nakon ispunjenja svih potrebnih zakonskih procedura i isplate kredita, dodaje se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik