Skril se povlači iz Srbije

Bez autora
Nov 23 2016

Jedan od vodećih servisa za plaćanje putem Interneta, kompanija Skril povlači se sa svih tržišta na kojima evro nije zvanična valuta. Obuhvaćena i Srbija. Kompanija Skrill obavestila je korisnike van jedinstvenog područja plaćanja u evrima da će od 25. novembra prestati podrška za korišćenje debitne MasterCard kartice – kako za primanja, tako i za plaćanja. Među zemljama u kojima prestaje podrška nalazi se i Srbija. Usluge kompanije Skrill (ex Moneybookers) koje podrazumevaju korišćenje MasterCard platne kartice vezane uz nalog na ovom servisu, od 25. novembra prestaće da budu funkcionalne za korisnike rezidente non-SEPA zemalja iliti država izvan jedinstvenog područja plaćanja u evrima (uključujući i Crnu Goru).

Skril se povlači iz SrbijeJedan od vodećih servisa za plaćanje putem Interneta, kompanija Skril povlači se sa svih tržišta na kojima evro nije zvanična valuta. Obuhvaćena i Srbija.

Kompanija Skrill obavestila je korisnike van jedinstvenog područja plaćanja u evrima da će od 25. novembra prestati podrška za korišćenje debitne MasterCard kartice – kako za primanja, tako i za plaćanja.

Među zemljama u kojima prestaje podrška nalazi se i Srbija, prenosi Netokracija.

Usluge kompanije Skrill (ex Moneybookers) koje podrazumevaju korišćenje MasterCard platne kartice vezane uz nalog na ovom servisu, od 25. novembra prestaće da budu funkcionalne za korisnike rezidente non-SEPA zemalja iliti država izvan jedinstvenog područja plaćanja u evrima (uključujući i Crnu Goru).

Ova vest iz kompanije o iznenadnim promenama dolazi samo dva dana pre njihovog stupanja na snagu, ostavljajući malo vremena pre svega frilenserima da se prilagode novonastaloj situaciji.

Sajt ewallet-optimizer.com prenosi da su novim pravilima korišćenja obuhvaćeni rezidenti zemalja izvan evrozone tj. izvan jedinstvenog područja plaćanja. Novim pravilnikom obuhvaćena je i Crna Gora u kojoj je zvanična valuta plaćanja upravo evro, dok građani država članica koje su zadržale svoju valutu (poput Poljske, Češke i susedne Hrvatske) mogu neometano da koriste usluge kompanije Skrill, kao i platnu MasterCard karticu koja se vezuje uz nalog na ovom servisu, pružajući usluge plaćanja i podizanja novca.

Podizanje novca moguće uz vezivanje za platnu karticu vaše matične banke

Kompanija Paysafe u čijem je vlasništvu Skrill, kao i popularan servis NETELLER, registrovana je u Velikoj Britaniji te mnogi asociraju povlačenje usluga plaćanja karticom sa izlaskom Velike Britanije iz Evropske Unije (Brexitom) u cilju zadržavanja korisnika unutar evrozone i daljeg usklađivanja finansijske regulative uoči istorijskog poteza za koji su se građani ove države odlučili na referendumu 23. juna tekuće godine.

Iz kompanije Skrill poručuju da nalozi svih registrovanih korisnika ostaju netaknuti, kao i raspoloživ novac koji je vezan za njihov račun. Plaćanje i naplata uz Skrill i dalje su mogući pri čemu sredstva ostaju na računu dok korisnici ne povežu svoj Skrill nalog sa platnom karticom neke od finansijskih institucija registrovanom u njihovoj zemlji. Iako mnogi korisnici na globalnom nivou poručuju kako su i dalje u mogućnosti da koriste usluge ove kompanije posredstvom pomenute platne kartice, ewallet-optimizer prenosi da je to još uvek moguće u pojedinim zemljama isključivo uz staru MasterCard karticu dok poručivanje nove neće biti moguće.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik