Poslovanje banaka u BiH uskladiti sa principima EU

Bez autora
Nov 24 2016

Ministar inostranih poslova Slovačke Miroslav Lajčak izjavio je danas da bi svi koji su odgovorni u bankama u BiH trebalo da preduzmu mjere radi usklađivanja poslovanja sa principima i standardima EU.Stavljanje banaka iz BiH na crnu listu otežalo bi kontakte i komunikaciju između privrednika van njenih granica, rekao je Lajčak novinarima tokom poslovnog foruma Republika Srpska-Slovačka koji je održan u Privrednoj komori Srpske.

MPoslovanje banaka u BiH uskladiti sa principima EUinistar inostranih poslova Slovačke Miroslav Lajčak izjavio je danas da bi svi koji su odgovorni u bankama u BiH trebalo da preduzmu mjere radi usklađivanja poslovanja sa principima i standardima EU.

"Stavljanje banaka iz BiH na crnu listu otežalo bi kontakte i komunikaciju između privrednika van njenih granica", rekao je Lajčak novinarima tokom poslovnog foruma Republika Srpska-Slovačka koji je održan u Privrednoj komori Srpske.

On je naveo da se u slovačkoj delegaciji nalaze predstavnici 19 firmi, koji su izrazili interesovanje za poslovne kontakte, ili za nastavak saradnje.

"Riječ je o firmama koje su već prisutne na ovim područjima, a tu su i one koje žele da uspostave nove kontakte", kaže Lajčak.

Predsjednik Privredne komore Republike Srpske Borko Đurić izrazio je očekivanje da će kroz razgovore sa slovačkim privrednicima biti otvorena nova stranica saradnje, te omogućena bolja robna razmjena od sadašnje.

On je naveo da robna razmjena Srpske i Slovačke u devet mjeseci ove godine iznosi 90 miliona KM, pri čemu Republika Srpska ima suficit, prije svega zahvaljujući investitorima iz Slovačke, koji ovde proizvedenu robu plasiraju na slovačko i druga tržišta EU.

"Očekujemo da ćemo prilikom ovakvih bilateralnih susreta otvoriti i sagledati nove mogućnosti jer se u slovačkoj delegaciji nalaze predstavnici više privrednih sektora", dodao je Đurić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik