Institut IGH u samo dva tjedna udvostručio tržišnu kapitalizaciju

Bez autora
Nov 27 2016

Drugi dio studenoga donio je nešto izraženiju inicijativu kupaca na dionicama iz građevinskog sektora. Posebno se to odnosi na Institut IGH (ZSE:IGH-R-A) koji je u samo dva tjedna udvostručio tržišnu kapitalizaciju. Još 11. studenoga cijena dionice ove kompanije tavorila je na 96 kuna da bi u petak zaključila na 192 kune. Najviša je to zaključna cijena ovih dionica od 14. veljače 2014. godine. Uz to, valja primijetiti i nešto izraženiji promet na ovim dionicama pa je u drugome dijelu studenoga dnevni volumen triput prelazio 100 tisuća kuna što je sasvim neuobičajeno ako govorimo o cijeloj ovoj godini. Naravno da je impuls za ovakav rast stigao od početka realizacije projekta Kupari o čemu smo pisali ovoga tjedna. Iako su to u očitovanju Uprave lakonski odbacili kao uzrok rasta cijene jer je ugovor vrijedan "samo" 1¸05 milijuna eura, nije nam poznata niti jedna druga okolnost koja bi bila okidač za ovakav uzlet cijene.

Institut IGH u samo dva tjedna udvostručio tržišnu kapitalizacijuDrugi dio studenoga donio je nešto izraženiju inicijativu kupaca na dionicama iz građevinskog sektora. Posebno se to odnosi na Institut IGH (ZSE:IGH-R-A) koji je u samo dva tjedna udvostručio tržišnu kapitalizaciju.

Još 11. studenoga cijena dionice ove kompanije tavorila je na 96 kuna da bi u petak zaključila na 192 kune. Najviša je to zaključna cijena ovih dionica od 14. veljače 2014. godine.

Uz to, valja primijetiti i nešto izraženiji promet na ovim dionicama pa je u drugome dijelu studenoga dnevni volumen triput prelazio 100 tisuća kuna što je sasvim neuobičajeno ako govorimo o cijeloj ovoj godini. 

Naravno da je impuls za ovakav rast stigao od početka realizacije projekta Kupari o čemu smo pisali ovoga tjedna. Iako su to u očitovanju Uprave lakonski odbacili kao uzrok rasta cijene jer je ugovor vrijedan "samo" 1¸05 milijuna eura, nije nam poznata niti jedna druga okolnost koja bi bila okidač za ovakav uzlet cijene. 

Rezultati teško da su bili razlogom optimizma.  Institut IGH u prvih je devet mjeseci ove godine ostvario gubitak od 13,1 milijun kuna. Poslovni prihodi su smanjeni 12,7 posto u odnosu na isto razdoblje 2015. te su iznosili 111,8 milijuna kuna. Poslovni rashodi smanjeni su 13,05 posto. EBITDA u trecem kvartalu iznosila je 1,09 milijuna kuna.
U devet mjeseci ostvareni su konsolidirani poslovni prihodi od 117,5 milijuna kuna, 14,8 posto manje u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

Kompanija je na dan 30. rujna 2016. godine imala ugovorenih, a neizvršenih poslova u vrijednosti od 331 milijun kuna.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik