Rok za dostavljanje ponuda za Luku Bar produžen do 21. decembra

Bez autora
Nov 27 2016

Tenderska komisija za privatizaciju produžila je do 21. decembra rok za dostavljanje ponuda za učešće na tenderu za privatizaciju Luke Bar. Ponude su se prethodno mogle dostavljati do 1. decembra do 12 sati. Tendersku dokumentaciju za Luku Bar u predviđenom roku otkupile su četiri strane kompanije. Dokumentaciju su do 21. novembra otkupile poljska firma OT Logistics, Abu Dhabi Ports iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Silos Granari della Sicilia, kao i turski Global Ports holdings, sadašnji vlasnik barske kompanije Port of Adria. Tenderska komisija je saopštila da ostali elementi javnog poziva ostaju nepromijenjeni. Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte raspisao je 19. oktobra javni poziv za učešće na tenderu za privatizaciju Luke Bar, putem prodaje akcija. Predmet tendera je prodaja 17,03 miliona dionica Luke Bar, odnosno 30 odsto akcijskog kapitala koji se nalazi u vlasništvu Vlade, uz obavezu kupca da predloži i realizuje obavezni investicioni program.

Rok za dostavljanje ponuda za Luku Bar produžen do 21. decembraTenderska komisija za privatizaciju produžila je do 21. decembra rok za dostavljanje ponuda za učešće na tenderu za privatizaciju Luke Bar. Ponude su se prethodno mogle dostavljati do 1. decembra do 12 sati.

Tendersku dokumentaciju za Luku Bar u predviđenom roku otkupile su četiri strane kompanije.

Dokumentaciju su do 21. novembra otkupile poljska firma OT Logistics, Abu Dhabi Ports iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Silos Granari della Sicilia, kao i turski Global Ports holdings, sadašnji vlasnik barske kompanije Port of Adria.

Tenderska komisija je saopštila da ostali elementi javnog poziva ostaju nepromijenjeni.

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte raspisao je 19. oktobra javni poziv za učešće na tenderu za privatizaciju Luke Bar, putem prodaje akcija.

Predmet tendera je prodaja 17,03 miliona dionica Luke Bar, odnosno 30 odsto akcijskog kapitala koji se nalazi u vlasništvu Vlade, uz obavezu kupca da predloži i realizuje obavezni investicioni program.

“Kupcu će biti ponuđeno pravo upravljanja u periodu do godinu i mogućnost sticanja dodatnog paketa akcija kroz dokapitalizaciju ili prodaju dionica po cijeni po akciji ostvarenoj na tenderu, ukoliko kupac ispuni indikatore naznačene u ugovornoj dokumentaciji”, navodi se u pozivu.

Učešće na tenderu biće omogućeno zainteresovanim subjektima, uključujući i konzorcijume, koji su otkupili tendersku dokumentaciju, potpisali izjavu o povjerljivosti i ispunjavaju odgovarajuće uslove javnog poziva.

„Ponuđač mora da dokaže da je registrovan u skladu sa primjenjivim propisima i da posjeduje iskustvo u oblasti lučke djelatnosti u trajanju od najmanje tri posljednje godine koje prethode javnom pozivu”, navodi se u pozivu.
Ponuđač mora da dokaže da je, u posljednjoj poslovnoj godini koja prethodi javnom pozivu, ostvario ukupan promet robe iz osnovne djelatnosti luka u obimu tereta od najmanje 3,5 miliona tona.

Ponuđač mora da dokaže da je u posljednjoj poslovnoj godini ostvario promet iz lučke djelatnosti od najmanje 25 miliona eura.

Ispunjenost kvalifikacionih uslova ocjenjivaće se nakon prijema i otvaranja paketa sa ponudama.

Učesnik na tenderu može formirati konzorcijum sa drugim subjektima prije ili poslije kupovine tenderske dokumentacije, i kao takav može podnijeti ponudu pod određenim uslovima.

Većinski vlasnik Luke Bar je država sa 54,05 odsto akcija. Fondovima HLT i Trend pripada 2,39 odsto i oko dva odsto akcija. Društvo za menadžment poslove i upravljanje nekretninama MIG ima 1,18 odsto dionica Luke Bar, dok Atlas Mont ima skoro jedan odsto udjela.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik