U narednoj godini planirana veća proizvodnju struje u RS-u

Bez autora
Nov 28 2016

Ukupno planirana proizvodnja električne energije u Republici Srpskoj za 2017. godinu iznosi 7.606,87 GWh. Plan proizvodnje električne energije za narednu godinu je veći za 5,72 posto od ovogodišnjeg plana, prvenstveno zbog ulaska Termoelektrane Stanari u stalni rad. Termoelektrana Stanari je u periodu januar-maj 2016. godine bila u probnom radu. Veća proizvodnja električne energije očekuje se i od povećanja proizvodnje u malim elektranama koje su obuhvaćene sistemom podsticaja obnovljivih izvora energije, navedeno je u Elektroenergetskom bilansu RS-a za 2017. godinu, koji je danas usvojila entitetska vlada.

U narednoj godini planirana veća proizvodnju struje u RS-uUkupno planirana proizvodnja električne energije u Republici Srpskoj za 2017. godinu iznosi 7.606,87 GWh.

Plan proizvodnje električne energije za narednu godinu je veći za 5,72 posto od ovogodišnjeg plana, prvenstveno zbog ulaska Termoelektrane Stanari u stalni rad.

Termoelektrana Stanari je u periodu januar-maj 2016. godine bila u probnom radu.

Veća proizvodnja električne energije očekuje se i od povećanja proizvodnje u malim elektranama koje su obuhvaćene sistemom podsticaja obnovljivih izvora energije, navedeno je u Elektroenergetskom bilansu RS-a za 2017. godinu, koji je danas usvojila entitetska vlada.

Na sjednici su odobrena i sredstava preduzeću „Food Valley“, Srebrenica na ime ostvarivanja prava na podsticajna sredstva za realizaciju zajedničkih projekata Vlade RS-a i Općine Srebrenica, u iznosu od 100.000 KM.

Usvojene su i izmjene i dopune Zakona o zaštiti potrošača u RS-u.

Razlog za donošenje ovog zakona sadržan je u potrebi da se pojedine odredbe potpunije i preciznije definišu iz razloga što su se u primjeni pokazale kao nedorečene, neprecizne i neprimjenljive. Jedan od razloga za izmjenu i dopunu Zakona je i otklanjanje manjkavosti u praksi, koje se odnose na utvrđenu nadležnost u vršenju nadzora nad primjenom zakona.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik