Snižavanje kamata na kredite građana od 1. siječnja 2017.

Bez autora
Nov 29 2016

Od 1. siječnja 2017. HPB snižava kamatne stope na sve kredite građana s promjenjivom kamatom u skladu s padom nacionalnih referentnih stopa Hrvatska poštanska banka od 1. siječnja 2017. snizit će kamatne stope na sve kredite građana s promjenjivom kamatom. U skladu s padom nacionalnih referentnih stopa za eure i kune, HPB će kamatne stope na kredite uz valutnu klauzulu sniziti za 0,34, a na kredite u kunama za 0,22 postotna poena u odnosu na uvjete koji vrijede do kraja ove godine. Ovo je sedmo snižavanje kamatnih stopa na kredite HPB-a građanima u posljednje tri godine, a kamate su u tom razdoblju snižene od 1,32 postotna poena do 1,74 pp, ovisno o ugovorenoj vrsti, odnosno valuti kredita. HPB nastavlja povećavati kreditnu aktivnost i, nasuprot stagnaciji tržišta, s 3,6 milijardi kuna novoodobrenih plasmana u prvih 9 mjeseci ostvarila je rast bruto kreditnog portfelja od 8,8 posto.

Snižavanje kamata na kredite građana od 1. siječnja 2017.Od 1. siječnja 2017. HPB snižava kamatne stope na sve kredite građana s promjenjivom kamatom u skladu s padom nacionalnih referentnih stopa

Hrvatska poštanska banka od 1. siječnja 2017. snizit će kamatne stope na sve kredite građana s promjenjivom kamatom. U skladu s padom nacionalnih referentnih stopa za eure i kune, HPB će kamatne stope na kredite uz valutnu klauzulu sniziti za 0,34, a na kredite u kunama za 0,22 postotna poena u odnosu na uvjete koji vrijede do kraja ove godine. 

Ovo je sedmo snižavanje kamatnih stopa na kredite HPB-a građanima u posljednje tri godine, a kamate su u tom razdoblju snižene od 1,32 postotna poena do 1,74 pp, ovisno o ugovorenoj vrsti, odnosno valuti kredita. 

HPB nastavlja povećavati kreditnu aktivnost i, nasuprot stagnaciji tržišta, s 3,6 milijardi kuna novoodobrenih plasmana u prvih 9 mjeseci ostvarila je rast bruto kreditnog portfelja od 8,8 posto. Krediti stanovništvu porasli su 601 milijun kuna, odnosno 13 posto i to sa stambenim kreditima na prvom mjestu uz rast od 473 milijuna kuna što predstavlja skok od gotovo 50 posto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik