Siemens i Gamesa spajaju svoje divizije za proizvodnju vjetroenergetske opreme

Bez autora
Nov 29 2016

Siemens i Gamesa potpisali su obvezujući sporazum o spajanju divizija za proizvodnju vjetroenergetske opreme. Poslovne politike dvaju društava podudaraju se u pogledu tržišta, proizvoda i primjene tehnologija te će stvoriti veliku vrijednost svojim klijentima i dioničarima.Siemens će imati 59 posto udjela te će konsolidirati kompaniju nastalu spajanjem dok će Gamesini dioničari imati 41 posto udjela. Kompanija nastala spajanjem i dalje će zadržati snažnu prisutnost na sadašnjim tržištima.

Siemens i Gamesa spajaju svoje divizije za proizvodnju vjetroenergetske opremeSiemens i Gamesa potpisali su obvezujući sporazum o spajanju divizija za proizvodnju vjetroenergetske opreme.

Poslovne politike dvaju društava podudaraju se u pogledu tržišta, proizvoda i primjene tehnologija te će stvoriti veliku vrijednost svojim klijentima i dioničarima. Siemens će imati 59 posto udjela te će konsolidirati kompaniju nastalu spajanjem dok će Gamesini dioničari imati 41 posto udjela. Kompanija nastala spajanjem i dalje će zadržati snažnu prisutnost na sadašnjim tržištima.

Poslovne politike dvaju kompanija uveliko se podudaraju u pogledu globalnog ekološkog otiska, postojećih proizvodnih portfelja i tehnologija.

Globalni domet zajedničke kompanije dosezat će sve bitne regije, a pogone će otvoriti na svim kontinentima. Siemensova divizija za proizvodnju vjetroenergetske opreme  snažno je prisutna u Sjevernoj Americi i sjevernoj Europi, dok Gamesa zauzima dobru poziciju na novonastalim tržištima koja su u naglom porastu, kao što su Indija, Latinska Amerika i južna Europa.

Nadalje, ovo spajanje iznjedrit će ponudu proizvoda prilagođenih svim klasama vjetra koja će obuhvatiti sve ključne tržišne segmente, saopćeno je iz Službe komunikacija Siemensa.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik