Najavljena zapošljavanja u fabrici ulja ''Starfield & Oils''

Bez autora
Nov 29 2016

Fabrika ulja ''Starfield & Oils'', koja je smještena u staroj industrijskoj zoni u Vogošći, do kraja godine trebala bi biti svečano otvorena. Zvanično otvaranje značilo bi i dodatno upošljavanje radnika, najavio je direktor Abdurahman Ćesko. On je kazao da sada zapošljavaju više od 20 osoba. Predstavnici vogošćanske općinske službe za privredu, integrisani lokalni razvoj i društvene djelatnosti zajedno s predstavnicima Udruženja privrednika i poljoprivrednika iz Vogošće posjetili su tu fabriku. Informirani su o planovima koji uključuju širenje poslovanja i otvaranje novih radnih mjesta, koja će omogućiti egzistenciju značajnog broja Vogošćana.

Najavljena zapošljavanja u fabrici ulja ''Starfield & Oils''Fabrika ulja ''Starfield & Oils'', koja je smještena u staroj industrijskoj zoni u Vogošći, do kraja godine trebala bi biti svečano otvorena.

Zvanično otvaranje značilo bi i dodatno upošljavanje radnika, najavio je direktor Abdurahman Ćesko. On je kazao da sada zapošljavaju više od 20 osoba.

Predstavnici vogošćanske općinske službe za privredu, integrisani lokalni razvoj i društvene djelatnosti zajedno s predstavnicima Udruženja privrednika i poljoprivrednika iz Vogošće posjetili su tu fabriku.

Informirani su o planovima koji uključuju širenje poslovanja i otvaranje novih radnih mjesta, koja će omogućiti egzistenciju značajnog broja Vogošćana.

Naglašeno je da osim lokalnog, fabrika ima i širi značaj s obzirom na to da će se sirovine nabavljati od proizvođača suncokreta iz drugih dijelova BiH, a nusproizvod će se povoljno prodavati lokalnim stočarima, saopćeno je iz Općine Vogošća.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik