Imlek: U razvoj trideset miliona evra

Bez autora
Nov 29 2016

Kompanija "Imlek" investirala je ove godine više od 30 miliona evra u proizvodnju, inovacije i podršku stočarima. Od toga 24 miliona uložila je u Srbiji, a šest u regionu. A, zahvaljujući prelevmanima koje je država uvela, Imlek je očuvao proizvodnju i stočarima isplaćivao prosečnu cenu mleka od 30 centi po litru, kada je ona u EU iznosila oko 20 centi. Ovo je na predstavljanju poslovnih rezultata u utorak rekao Ilija Šetka, generalni direktor Kompanije "Imlek". Kako je istakao, otkupili su 30 hiljada tona mleka u trenutku kada im nije trebalo i preradili ga u mleko u prahu. Time su pomogli domaćim stočarima da održe proizvodnju.

Imlek: U razvoj trideset miliona evraKompanija "Imlek" investirala je ove godine više od 30 miliona evra u proizvodnju, inovacije i podršku stočarima. Od toga 24 miliona uložila je u Srbiji, a šest u regionu. A, zahvaljujući prelevmanima koje je država uvela, Imlek je očuvao proizvodnju i stočarima isplaćivao prosečnu cenu mleka od 30 centi po litru, kada je ona u EU iznosila oko 20 centi.

Ovo je na predstavljanju poslovnih rezultata u utorak rekao Ilija Šetka, generalni direktor Kompanije "Imlek". Kako je istakao, otkupili su 30 hiljada tona mleka u trenutku kada im nije trebalo i preradili ga u mleko u prahu. Time su pomogli domaćim stočarima da održe proizvodnju.

- Na ime pozajmica farmerima smo dali tri miliona evra - rekao je Šetka.

- Proširili smo kapacitete, povećali efikasnost i nabavili najsavremeniju opremu za kontrolu kvaliteta sirovog mleka i gotovih proizvoda - rekao je Šetka.

Laboratorija

Laboratorija za kontrolu mleka počeće da radi od marta ili aprila 2017. godine, rekao je ministar Nedimović. Tada će mleko početi da se plaća po kvalitetu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik