Smanjenje duga Tigra a.d. Pirot prema merama iz UPPR-A

Bez autora
Dec 04 2016

Tigar a.d. iz Pirota je danas izvršio upis akcija po osnovu V emisije akcija, saopstila je ova kompanija. Jedna od mera koja je predviđena pravnosnažno usvojenim UPPR Tigra a.d. bila konverzija potraživanja u kapital, Vlada Srbije je donela Zaključak 13. septembra ove godine kojim se preporučuje poveriocima sa državnim učešćem u kapitalu da konvertuju svoja potraživanja u kapital Društva. U V emisiji akcija konverziju su sproveli: Republički fond za zdravstveno osiguranje, Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje, Grad Pirot i Jubmes banka a.d. Beograd. Nakon sprovođenja konverzije po osnovu V emisije akcija radi povećanja osnovnog kapitala, kapital Društva je uvećan za 377.551.504,00 dinara i sada iznosi 1.020.255.544,00 dinara.

Smanjenje duga Tigra a.d. Pirot prema merama iz UPPR-ATigar a.d. iz Pirota je danas izvršio upis akcija po osnovu V emisije akcija, saopstila je ova kompanija.

Jedna od mera koja je predviđena pravnosnažno usvojenim UPPR Tigra a.d. bila konverzija potraživanja u kapital, Vlada Srbije je donela Zaključak 13. septembra ove godine kojim se preporučuje poveriocima sa državnim učešćem u kapitalu da konvertuju svoja potraživanja u kapital Društva.

U V emisiji akcija konverziju su sproveli: Republički fond za zdravstveno osiguranje, Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje, Grad Pirot i Jubmes banka a.d. Beograd.

Nakon sprovođenja konverzije po osnovu V emisije akcija radi povećanja osnovnog kapitala, kapital Društva je uvećan za 377.551.504,00 dinara i sada iznosi 1.020.255.544,00 dinara.

Tigar a.d. Pirot je na osnovu ove konverzije umanjio svoj dug u iznosu od 377.551.504,00 dinara.

Konverzija potraživanja u kapital Društva je jedan od načina da Društvo smanji prevelike obaveze iz ranijih perioda, a sve u cilju oporavka firme i nastavak nesmetanog poslovanja, navodi se u saopstenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik