Više sredstava u budžetu za kapitalne projekte

Bez autora
Dec 05 2016

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je danas da će u budžetu za narednu godinu biti više novca za kapitalne projekte, uz napomenu da se mora bolje kontrolisati njihova realizacija.Mihajlović je istakla da je resorno ministarstvo realizovalo 98 odsto sredstava odobrenih za projekte saobraćajne infrastrukture. Ona je navela da će glavni projekti biti početak izgradnje deonice Koridora 11 Surčin–Obrenovac, završetak deonica Obrenovac–Ub i Lajkovac–Ljig, kao i završetak izgradnje Koridora 10 i nastavak izgradnje obilaznice oko Beograda.

Više sredstava u budžetu za kapitalne projektePotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je danas da će u budžetu za narednu godinu biti više novca za kapitalne projekte, uz napomenu da se mora bolje kontrolisati njihova realizacija.

Mihajlović je u obraćanju novinarima u Skupštini Srbije istakla da je resorno ministarstvo realizovalo 98 odsto sredstava odobrenih za projekte saobraćajne infrastrukture.

Ona je navela da će glavni projekti biti početak izgradnje deonice Koridora 11 Surčin–Obrenovac, završetak deonica Obrenovac–Ub i Lajkovac–Ljig, kao i završetak izgradnje Koridora 10 i nastavak izgradnje obilaznice oko Beograda.

Takođe, kako je dodala, naredne godine biće završen autoput od Obrenovca do Preljine, a jedan od prioriteta biće i reformisanje železnica.

Zakon o budžetu za 2017. godinu će po prvi put planirati sredstva i kredite u resorima koji su odgovorni za realizaciju projekata, objasnila je Mihajlović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik