Inflacija kvaliteta u BiH - Šansa za novi početak

Bez autora
Dec 08 2016

Asocijacija za kvalitet u BiH organizuje 11. konferenciju kvaliteta u Bosni i Hercegovini pod nazivom Inflacija kvaliteta u BiH - Šansa za novi početak.Konferencija će se održati u četvrtak u Sarajevu, a okrugli sto koji će se održati okupit će konzultante, predstavnike certifikacijskih kuća, predstavnike certificiranih organizacija/kompanija, akreditacijskih tijela, tijela za standardizaciju i predstavnike iz privrede od kojih će se moći čuti iz prve ruke koji su problemi vezani uz ova pitanja.

Asocijacija za kvalitet u BiH organizuje 11. konferenciju kvaliteta u Bosni i Hercegovini pod nazivom Inflacija kvaliteta u BiH - Šansa za novi početak.

Konferencija će se održati u četvrtak u Sarajevu, a okrugli sto koji će se održati okupit će konzultante, predstavnike certifikacijskih kuća, predstavnike certificiranih organizacija/kompanija, akreditacijskih tijela, tijela za standardizaciju i predstavnike iz privrede od kojih će se moći čuti iz prve ruke koji su problemi vezani uz ova pitanja.

Okrugli sto će moderirati Milenko Raguž, predsjednik Asocijacije za kvalitet u BiH i Goran Tešanović sa Instituta za standardizaciju BiH, a cilj okruglog stola je da se kroz diskusiju izlože eventualni problemi u primjeni kvalitete u svim sferama življenja u BiH i da se vidi što je to što se u proteklih godinu dana radilo na ovom pitanju, pogovto ako se uzme u obzir znalaj promocije važnosti kvaliteta za konkurentnost evrospke privrede.

Inače, konferencija se tradicionalno održava u okviru Svjetskog dana kvalitete povodom kojeg Evropska organizacija za kvalitetu (EOQ) obilježava Europsku nedjelju kvalitete, a sve u cilju jačanja svijesti, promoviranja i demonstriranja prednosti i važnosti kvalitete za konkurentnost evropske privrede.

Nakon diskusije i usvojenih zaključaka održaće se i Skupština Asocijacije za kvalitet u BiH, a iz Asocijacije su pozvali sve zainteresirane da uzmu učešće u radu ovog naučno-stručnog skupa sa ciljem razmjene znanja, iskustava i ideja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik