Kredi Svis planira da otpusti još 1.300 ljudi?

Bez autora
Dec 06 2016

Kredi Svis bankarska grupa priprema novi program štednje troškova, kojim se u pitanje dovodi čak 1.300 radnih mesta u Švajcarskoj. Plan će biti objavljen u sredu, kada banka ima svoj dan investitora u Londonu, tvrdi ovaj dnevnik, ne navodeći izvor informacije.Kredi Svisova poslovna jedinica u Švajcarskoj možda će biti smanjena za dodatnih 1.000 do 1.300 radnih mesta, odnosno između osam i 10 odsto zaposlenih u njoj. Iz Kredi Svisa nisu odgovorili na zahtev da daju komentar o tome. Kada je banka objavila reorganizaciju prošle godine, saopštila je da će ugasiti 1.600 radnih mesta u Švajcarskoj.

Kredi Svis planira da otpusti još 1.300 ljudi?Kredi Svis bankarska grupa priprema novi program štednje troškova, kojim se u pitanje dovodi čak 1.300 radnih mesta u Švajcarskoj, piše list Švajc am Zontag.

Plan će biti objavljen u sredu, kada banka ima svoj dan investitora u Londonu, tvrdi ovaj dnevnik, ne navodeći izvor informacije, javlja agencija „Blumberg njuz”.

Kredi Svisova poslovna jedinica u Švajcarskoj možda će biti smanjena za dodatnih 1.000 do 1.300 radnih mesta, odnosno između osam i 10 odsto zaposlenih u njoj, navodi švajcarski dnevnik.

Iz Kredi Svisa nisu odgovorili na zahtev da daju komentar o tome. Kada je banka objavila reorganizaciju prošle godine, saopštila je da će ugasiti 1.600 radnih mesta u Švajcarskoj.

Generalni direktor Tiđan Tijam je pod pritiskom da poveća rezanje troškova. Banka se povukla od skupog trgovanja dugovima nakon gubitaka na visoko rizičnim ulozima ranije ove godine.

Kriza u poslovanju upravljanja imovinom, koji banka, kako je sama rekla, želi da povećava, dodatno je doprinela poteškoćama u njenom odeljenju za međunarodna tržišta, dodaje „Blumberg”, a prenosi Tanjug.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik