Novembar mesec rekorda za beogradski aerodrom

Bez autora
Dec 06 2016

Na Aerodromu "Nikola Tesla" u novembru je bilo 331.242 putnika, što je 11 odsto više nego istog meseca prethodne godine.To je najveće procentualno mesečno povećanje u ovoj godini, a u ovom periodu zabeleženo je i uvećanje poletanja i sletanja od četiri odsto. Više od 90 odsto letova realizovano je bez kašnjenja, dok je samo 1,5 odsto letova započeto uz veliko zakašnjenje, što je dvostruko bolji rezultat nego lane.Rekordi u obimu avio-saobraćaja odražavaju se i na finansijske rezultate. Ukupni prihodi ostvareni u prvih deset meseci 2016. godine iznose 60,4 miliona evra, dok su poslovni prihodi ostvareni u iznosu od 58,9 miliona evra i veći su pet odsto u odnosu na isti period prethodne godine.

Novembar mesec rekorda za beogradski aerodromNa Aerodromu "Nikola Tesla" u novembru je bilo 331.242 putnika, što je 11 odsto više nego istog meseca prethodne godine.To je najveće procentualno mesečno povećanje u ovoj godini, a u ovom periodu zabeleženo je i uvećanje poletanja i sletanja od četiri odsto. Više od 90 odsto letova realizovano je bez kašnjenja, dok je samo 1,5 odsto letova započeto uz veliko zakašnjenje, što je dvostruko bolji rezultat nego lane.

Rekordi u obimu avio-saobraćaja odražavaju se i na finansijske rezultate. Ukupni prihodi ostvareni u prvih deset meseci 2016. godine iznose 60,4 miliona evra, dok su poslovni prihodi ostvareni u iznosu od 58,9 miliona evra i veći su pet odsto u odnosu na isti period prethodne godine.

Saša Vlaisavljević, direktor Aerodroma "Nikola Tesla" u Beogradu računa na to da će broj putnika rasti i u decmebru po stopi do 10 odsto.

"To nam kazuju i čarter letovi koji su najvljei za novu godinu, za Portugal, Španiju, Grčku, mi se i u decembru nadamo povećanju", rekao je Vlaisavljević.

Pored toga, ove godine uložena su i značajna sredstva u obnovu i rekonstrukciju aerodroma u Terminal 2, ali i nove delove piste.

Putnici primećuju da se aerodrom menja a sve više ih je iz okruženja.

U budžet Republike Srbije i malim akcionarima uplaćeno je više od 1,7 milijardi dinara po osnovu dividende i međudividende, a početkom nedelje u budžet Republike Srbije uplaćeno je 300 miliona dinara po osnovu međudividende za 2016. godinu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik