EBRD kreditira srpski Farmina Pet Foods

Bez autora
Dec 07 2016

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) podržaće srpskog proizvođača hrane za kućne ljubimce, kompaniju Farmina Pet Foods, kreditom od 7,25 miliona evra namenjenim za povećanje proizvodnih kapaciteta i lansiranje novih proizvoda. Kako se navodi u saopštenju EBRD-a, Farmina Pet Foods će ukupno investirati 14,5 miliona evra u program proširenja, koji će uključiti i pokretanje nove proizvodne linije. Planovi uključuju povećanje proizvodnje suve hrane za kućne ljubimce, kao i investiciju u postrojenje za proizvodnju vlažne hrane za kućne ljubimce. Kao rezultat investicionog projekta, Farmina će nabavljati potrebne sirovine od lokalnih farmera. Farmina Pet Foods je deo Farmina Grupe koja je prisutna u više od 50 zemalja širom sveta. Osnovana je 2006. godine u Srbiji i počela je sa proizvodnjom suve hrane za kućne ljubimce 2010. godine.

EBRD kreditira srpski Farmina Pet FoodsEvropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) podržaće srpskog proizvođača hrane za kućne ljubimce, kompaniju Farmina Pet Foods, kreditom od 7,25 miliona evra namenjenim za povećanje proizvodnih kapaciteta i lansiranje novih proizvoda.

Kako se navodi u saopštenju EBRD-a, Farmina Pet Foods će ukupno investirati 14,5 miliona evra u program proširenja, koji će uključiti i pokretanje nove proizvodne linije.

Planovi uključuju povećanje proizvodnje suve hrane za kućne ljubimce, kao i investiciju u postrojenje za proizvodnju vlažne hrane za kućne ljubimce. Kao rezultat investicionog projekta, Farmina će nabavljati potrebne sirovine od lokalnih farmera.

Farmina Pet Foods je deo Farmina Grupe koja je prisutna u više od 50 zemalja širom sveta. Osnovana je 2006. godine u Srbiji i počela je sa proizvodnjom suve hrane za kućne ljubimce 2010. godine.

Miljan Ždrale, regionalni direktor EBRD za sektor agribiznisa za centralnu i jugoistočnu Evropu je rekao da podrškom ove investicije, EBRD podržava strane direktne investicije u srpski sektor agribiznisa, lokalne proizvođače, kao i jačanje konkurentnosti privatnog sektora.

"Farmina će nabavljati sirovine za svoju prvu fabriku vlažne hrane za kućne ljubimce od srpskih farmera. Agribiznis lanac vrednosti je jedan od glavnih elemenata strategije EBRD za Srbiju", naglasio je Ždrale.

Gabriele Veki, finansijski direktor Farmina grupe, kazao je da saradnju sa EBRD-om vidi kao okosnicu daljeg rasta kompanije.

Od početka rada u Srbiji, EBRD je investirala oko 4,4 milijardi evra u preko 200 projekata u celoj zemlji. Banka investira u mnogo sektora ekonomije kako bi pospešila razvoj privatnog sektora i regionalnu integraciju, navodi se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik