Prikupljeno 1,969 milijardi KM javnih prihoda

Bez autora
Dec 07 2016

Poreska uprava RS je za jedanaest mjeseci ove godine prikupila 1,969 milijardi KM javnih prihoda, te dodatnih 10,9 miliona KM po osnovu doprinosa za Fond solidarnosti, saopšteno je danas iz Poreske uprave.Naplaćeni iznos po osnovu direktnih poreza za jedanaest mjeseci ove godine veći je za sedam odsto nego za isti period prošle godine, odnosno prikupljeno je 397,2 miliona KM. Doprinosi su za ovogodišnjih jedanaest mjeseci naplaćeni u iznosu od 1,248 milijardi KM, što je u odnosu na naplatu iz istog perioda prošle godine manje za 9,2 miliona KM ili jedan odsto.

Prikupljeno 1,969 milijardi KM javnih prihodaPoreska uprava RS je za jedanaest mjeseci ove godine prikupila 1,969 milijardi KM javnih prihoda, te dodatnih 10,9 miliona KM po osnovu doprinosa za Fond solidarnosti, saopšteno je danas iz Poreske uprave.

Naplaćeni iznos po osnovu direktnih poreza za jedanaest mjeseci ove godine veći je za sedam odsto nego za isti period prošle godine, odnosno prikupljeno je 397,2 miliona KM.

Doprinosi su za ovogodišnjih jedanaest mjeseci naplaćeni u iznosu od 1,248 milijardi KM, što je u odnosu na naplatu iz istog perioda prošle godine manje za 9,2 miliona KM ili jedan odsto.

Povećana naplata je zabilježena kod svih doprinosa, osim kod doprinosa za zdravstveno osiguranja koji su u odnosu na isti period prethodne godine naplaćeni manje u iznosu od 12,8 miliona KM, a što se uglavnom odnosi na manju naplatu po osnovu multilateralne kompenzacije.

Po osnovu ostalih javnih prihoda naplaćeno je 319,3 miliona KM, odnosno 9,5 miliona KM više.

Manja naplata je zabilježena kod zaostalih obaveza po osnovu indirektnih poreza - u poređenju sa prošlom godinom naplaćeno je 28,8 miliona KM manje.

Navedena razlika se najvećim dijelom odnosi na uplatu "Rafinerije nafte Brod" a.d. po osnovu unaprijed plaćenih rata reprograma u prošloj godini.

Prema podacima Poreske uprave Srpske, krajem novembra na području Republike Srpske registrovana su 1.290 poreska obveznika pravna lica i 2.947 poreskih obveznika preduzetnika, dok su istovremeno odjavljena 66 poreska obveznika pravna lica i 656 poreska obveznika preduzetnika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik