Mocarela do SAD stiže iz Beograda

Bez autora
Dec 07 2016

Za pet meseci, otkad je poleteo prvi avion za Njujork, "Er Srbija - Kargo" prevezla je do Amerike hranu proizvedenu u Srbiji, ali i mocarelu iz Italije, odeću i mašinu iz Turske i Rumunije, poštanske pošiljke iz Rusije i Grčke, kao i šoferšajbne iz Hrvatske.Ova kompanija zabeležila je u oktobru najbolji mesečni rezultat u svojoj istoriji, prevezavši 575 tona tereta. Za 46 odsto je premašila rezultat ostvaren u oktobru prošle godine, kada je prevezeno 394 tona robe i pošte.

Mocarela do SAD stiže iz BeogradaZa pet meseci, otkad je poleteo prvi avion za Njujork, "Er Srbija - Kargo" prevezla je do Amerike hranu proizvedenu u Srbiji, ali i mocarelu iz Italije, odeću i mašinu iz Turske i Rumunije, poštanske pošiljke iz Rusije i Grčke, kao i šoferšajbne iz Hrvatske.

Ova kompanija zabeležila je u oktobru najbolji mesečni rezultat u svojoj istoriji, prevezavši 575 tona tereta. Za 46 odsto je premašila rezultat ostvaren u oktobru prošle godine, kada je prevezeno 394 tona robe i pošte.

Tome je doprineo veliki broj pošiljki koje su poslate iz jugoistočne Evrope za SAD. Generalni direktor "Er Srbije", Dane Kondić, kaže da su kargo prevoznici i agencije iz jugoistočne Evrope odlično reagovali na redovni let za Njujork.

"Er Srbija" trenutno saobraća tri puta nedeljno iz Beograda za Njujork, širokotrupnim avionom "erbas A330" koji ima kapacitet za prevoz 11 tona tereta po letu. Osim redovnih linija za Njujork, nacionalna avio-kompanija nudi usluge drumskog transporta ka 53 grada širom SAD i Kanade.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik