Željeznice FBiH ukidaju liniju Sarajevo-Zagreb

Bez autora
Dec 08 2016

Od 11. decembra voz na relaciji Sarajevo-Zagreb-Sarajevo neće saobraćati. Željeznice Federacije BiH objavile su novi red vožnje koji će biti na snazi od 10. decembra 2016. godine.Na relaciji Sarajevo-Doboj-Sarajevo saobraćaće dva para vozova, na relaciji Sarajevo-Zenica-Sarajevo četiri para vozova, po jedan par na relaciji Zenica-Podlugovi-Zenica i Sarajevo-Kakanj-Sarajevo te tri para na relaciji Maglaj-Zenica-Maglaj.

Željeznice FBiH ukidaju liniju Sarajevo-ZagrebOd 11. decembra voz na relaciji Sarajevo-Zagreb-Sarajevo neće saobraćati. Željeznice Federacije BiH objavile su novi red vožnje koji će biti na snazi od 10. decembra 2016. godine.

Na relaciji Sarajevo-Doboj-Sarajevo saobraćaće dva para vozova, na relaciji Sarajevo-Zenica-Sarajevo četiri para vozova, po jedan par na relaciji Zenica-Podlugovi-Zenica i Sarajevo-Kakanj-Sarajevo te tri para na relaciji Maglaj-Zenica-Maglaj.

Nakon remonta pruge koji je u toku u saobraćaj se vraćaju vozovi na relaciji Sarajevo-Čapljina-Sarajevo i Sarajevo-Konjic-Sarajevo.

U novom rasporedu nema relacije Sarajevo-Zagreb-Sarajevo na kojoj je saobraćao brzi voz od 2002. godine. Razlog ukidanja linije nije naveden.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik