Ozakonjenje svih objekata u naredne tri godine

Bez autora
Dec 08 2016

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović istakla je danas da je cilj Vlade da se ozakonjenje objekata završi u naredne tri godine, najavivši mnogo veće angažovanje načelnika upravnih okruga u tom procesu. Mihajlović je nakon sastanka sa načelnicima svih okruga u Srbiji u Čačku istakla da će oni imati direktnu komunikaciju sa Ministarstvom, pratiće kako se ozakonjenje sprovodi u lokalnim samoupravama i uključiće se u rešavanje svih problema koji se pojave. Cilj Vlade jeste da se ozakonjenje završi u naredne tri godine i verujem da zajedničkim radom lokalnih samouprava, okruga i Ministarstva taj cilj može da bude ostvaren, navela je ona. Prema njenim rečima, opštine su dobile kvote koliko rešenja dnevno treba da donesu i za to će moći da zaposle dodatne radnike, ukupno 1.046 u svim lokalnim samoupravama, pri čemu će prve kontrole započeti već za tri meseca.

Pomoć načelnika okruga u sprovođenju ozakonjenja objekataPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović istakla je danas da je cilj Vlade da se ozakonjenje objekata završi u naredne tri godine, najavivši mnogo veće angažovanje načelnika upravnih okruga u tom procesu.

Mihajlović je u obraćanju novinarima nakon sastanka sa načelnicima svih okruga u Srbiji u Čačku istakla da će oni imati direktnu komunikaciju sa Ministarstvom, pratiće kako se ozakonjenje sprovodi u lokalnim samoupravama i uključiće se u rešavanje svih problema koji se pojave.

Cilj Vlade jeste da se ozakonjenje završi u naredne tri godine i verujem da zajedničkim radom lokalnih samouprava, okruga i Ministarstva taj cilj može da bude ostvaren, navela je ona.

Prema njenim rečima, opštine su dobile kvote koliko rešenja dnevno treba da donesu i za to će moći da zaposle dodatne radnike, ukupno 1.046 u svim lokalnim samoupravama, pri čemu će prve kontrole započeti već za tri meseca.

Takođe, kako je dodala, na poslovima ozakonjenja opštine će angažovati, pre svega, građevinske inženjere, arhitekte i pravnike koji će početi da rade na donošenju rešenja već od početka 2017. godine.

Lokalne samouprave će nove zaposlene plaćati iz svojih sredstava, ali će prihodi od ozakonjenih objekata biti daleko veći od troška za plate, ukazala je ona i precizirala da se ukupan trošak za tri godine procenjuje na 1,3 milijarde dinara, dok samo prihodi od taksi za ozakonjenje iznose više od osam milijardi dinara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik