Pomoć TIKA u obnovi turističke infrastrukture u Srbiji

Bez autora
Dec 08 2016

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić razgovarao je danas sa direktorom Turske razvojne agencije (TIKA) za Balkan Mahmutom Čevikom o budućim projektima te agencije u Srbiji. Čevik je, istakavši da je TIKA do sada uložila 20 miliona evra u okviru programa pomoći Srbiji, potvrdio nameru te agencije da u narednoj godini finansira rekonstrukciju Ramske tvrđave i dela Kalemegdanske tvrđave. Prema njegovim rečima, ova agencija ima u planu i druge projekte u vezi sa obnovom škola, naučnih institucija i zdravstvenih ustanova u našoj zemlji. Ljajić je tokom susreta izrazio zahvalnost Turskoj razvojnoj agenciji na dosad realizovanim projektima u Srbiji, uključujući i pojedine objekte turističke infrastrukture.

Pomoć TIKA u obnovi turističke infrastrukture u SrbijiPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić razgovarao je danas sa direktorom Turske razvojne agencije (TIKA) za Balkan Mahmutom Čevikom o budućim projektima te agencije u Srbiji.

Čevik je, istakavši da je TIKA do sada uložila 20 miliona evra u okviru programa pomoći Srbiji, potvrdio nameru te agencije da u narednoj godini finansira rekonstrukciju Ramske tvrđave i dela Kalemegdanske tvrđave.

Prema njegovim rečima, ova agencija ima u planu i druge projekte u vezi sa obnovom škola, naučnih institucija i zdravstvenih ustanova u našoj zemlji.

Ljajić je tokom susreta izrazio zahvalnost Turskoj razvojnoj agenciji na dosad realizovanim projektima u Srbiji, uključujući i pojedine objekte turističke infrastrukture.

On je takođe izneo očekivanje da će TIKA u narednom periodu podržati i promociju srpske turističke ponude na turskom tržištu, navodi se u saopštenju Kabineta potpredsednika Vlade i ministra trgovine, turizma i telekomunikacija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik