U 2017. godini 16 milijardi dinara za mala i srednja preduzeća

Bez autora
Dec 08 2016

Ministar privrede u Vladi Republike Srbije Goran Knežević izjavio je danas da će se i u 2017. godini nastaviti sa finansijskom podrškom malim i srednjim preduzećima, za šta će biti opredeljeno 16 milijardi dinara.Knežević je u obraćanju novinarima u Privrednoj komori Srbije (PKS) izneo podatak da u našoj zemlji ima približno 350.000 malih i srednjih preduzeća, u kojima je zaposleno više od 800.000 ljudi. On je najavio da će se u narednom periodu raditi i na menjanju uredbe o podsticajima, s obzirom na to da je primetan porast domaćih investitora u Srbiji.

U 2017. godini 16 milijardi dinara za mala i srednja preduzećaMinistar privrede u Vladi Republike Srbije Goran Knežević izjavio je danas da će se i u 2017. godini nastaviti sa finansijskom podrškom malim i srednjim preduzećima, za šta će biti opredeljeno 16 milijardi dinara.

Knežević je u obraćanju novinarima u Privrednoj komori Srbije (PKS) izneo podatak da u našoj zemlji ima približno 350.000 malih i srednjih preduzeća, u kojima je zaposleno više od 800.000 ljudi.

On je najavio da će se u narednom periodu raditi i na menjanju uredbe o podsticajima, s obzirom na to da je primetan porast domaćih investitora u Srbiji.

Cilj nam je povećanje obima investicija, jer je to najbolji indikator našeg rasta, naglasio je ministar, najavivši da će u narednim godinama prioritet biti i borba protiv sive ekonomije, čije učešće u bruto društvenom proizvodu (BDP) iznosi 20 odsto, a radiće se i na ukidanju parafiskalnih nameta kojih je više od 400.

Knežević je najavio da će se doneti i nova zakonska rešenja, a radiće se i na većoj efikasnosti administracije, kao i efikasnijem radu javnih preduzeća, ali ne u cilju da ih privatizujemo, već da ona restrukturiranjem postanu konkurentna u čitavom regionu.

On je podsetio na to da je do sada puno urađeno na unapređenju privrednog ambijenta, istakavši da je smanjena nezaposlenost sa 20 na 15,2 odsto, u budžetu imamo suficit, strane investicije iznose 1,8 milijardi evra, a očekuje se da će rast BDP-a biti 2,8 odsto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik