Evropski automobil godine: Krunisanje u Ženevi

Bez autora
Dec 08 2016

Sedam automobila boriće se, u završnom krugu, tradicionalnog izbora za evropski automobil godine (Car of the Year), objavio je žiri ove prestižne manifestacije. Sedam finalista su “alfa romeo đulija”, “sitroen C3”, “mercedes E klase”, “nisan mikra”, “pežo 3008”, “tojota C-hR”, “volvo S90-V90”. Oni su u uži izbor ušli nakon nekoliko krugova glasanja međunarodnog žirija koji čini 58 novinara evropskih specijalizovanih redakcija. Ko će poneti laskavu titulu, koja donosi i dosta benefita na tržištu u smislu marketinških aktivnosti, biće poznato na jednom od najvećih salona automobila u svetu, u Ženevi, početkom marta 2017. Zanimljivo je da u finalu nema nijednog američkog niti južnokorejskog brenda koji se inače veoma dobro prodaju u Evropi. Takođe, odavno se nije desilo da u najužem izboru nema vozila evropskih giganata koji su više puta pobeđivali u ovom nadmetanju. Nema ni “Fijata”, čiji su modeli čak devet puta bili proglašeni za automobil godine u Evropi, ni “Renoa”, koji je imao šest pobednika, “Opela”, pet puta najboljeg, i “Folksvagena” koji je četiri puta stavljao prestižni amblem na svoja vozila.

Evropski automobil godine: Krunisanje u ŽeneviSedam automobila boriće se, u završnom krugu, tradicionalnog izbora za evropski automobil godine (Car of the Year), objavio je žiri ove prestižne manifestacije.

Sedam finalista su “alfa romeo đulija”, “sitroen C3”, “mercedes E klase”, “nisan mikra”, “pežo 3008”, “tojota C-hR”, “volvo S90-V90”. Oni su u uži izbor ušli nakon nekoliko krugova glasanja međunarodnog žirija koji čini 58 novinara evropskih specijalizovanih redakcija.

Ko će poneti laskavu titulu, koja donosi i dosta benefita na tržištu u smislu marketinških aktivnosti, biće poznato na jednom od najvećih salona automobila u svetu, u Ženevi, početkom marta 2017.

Zanimljivo je da u finalu nema nijednog američkog niti južnokorejskog brenda koji se inače veoma dobro prodaju u Evropi. Takođe, odavno se nije desilo da u najužem izboru nema vozila evropskih giganata koji su više puta pobeđivali u ovom nadmetanju. Nema ni “Fijata”, čiji su modeli čak devet puta bili proglašeni za automobil godine u Evropi, ni “Renoa”, koji je imao šest pobednika, “Opela”, pet puta najboljeg, i “Folksvagena” koji je četiri puta stavljao prestižni amblem na svoja vozila.

Prošle godine titulu najboljeg automobila u Evropi ponela je “opel astra”, a da je žiri bio u pravu, pokazuju i rekordni rezultati prodaje ovog modela.

Izbor za evropski automobil godine održava se svake godine od 1964.

U Srbiji je ove godine Asocijacija automobilskih novinara, na Beogradskom sajmu automobila, takođe održala izbore, a jednu od titula ponela je i “opel astra”.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik