Niko ne traži kupca za EPS

Bez autora
Dec 19 2016

Srbija u sferi elektroenergetike želi da se širi, da ima svoju moć i bude prisutna i u drugim državama regiona. Ne da privatizuje taj resurs. Vlada Srbije koju predvodim do sada ništa nije prodala, ni privatizovala, a trpi kritike od onih koji su sve rasprodali. Ovo je u ponedeljak izjavio premijer Aleksandar Vučić, povodom medijskih navoda o privatizacija "Elektroprivrede Srbije" (EPS). On je posetio preduzeće "Elektromreže Srbije" i pozitivno ocenio to što je krajem decembra prošle godine ovo javno preduzeće kupilo na berzi nešto više od 10 odsto akcija "Elektroprenosa Crne Gore". On je naglasio da će Srbija, ako se pojave na berzi, kupiti akcije i drugih preduzeća iz regiona. Premijer je izjavio da Vladu i posle novih pozitivnih ocena Međunarodnog monetarnog fonda očekuje dalji naporan rad na ekonomskim reformama.

Niko ne traži kupca za EPSSrbija u sferi elektroenergetike želi da se širi, da ima svoju moć i bude prisutna i u drugim državama regiona. Ne da privatizuje taj resurs. Vlada Srbije koju predvodim do sada ništa nije prodala, ni privatizovala, a trpi kritike od onih koji su sve rasprodali.

Ovo je u ponedeljak izjavio premijer Aleksandar Vučić, povodom medijskih navoda o privatizacija "Elektroprivrede Srbije" (EPS). On je posetio preduzeće "Elektromreže Srbije" i pozitivno ocenio to što je krajem decembra prošle godine ovo javno preduzeće kupilo na berzi nešto više od 10 odsto akcija "Elektroprenosa Crne Gore". On je naglasio da će Srbija, ako se pojave na berzi, kupiti akcije i drugih preduzeća iz regiona.

Premijer je izjavio da Vladu i posle novih pozitivnih ocena Međunarodnog monetarnog fonda očekuje dalji naporan rad na ekonomskim reformama. Odbacivši kritike opozicije za ekonomske rezultate Vlade, izjavio je da kod nekih opozicionih stranaka "sve mora da bude loše u Srbiji" da bi opravdali sopstveno postojanje. On je ponovio da će do kraja godine biti smenjeni direktori pojedinih javnih preduzaća čijim radom Vlada nije zadovoljna, ali nije želeo da precizira o kome je reč.

Vučić je ukazao da Vlada ima rezultate i da njegovim političkim protivnicima ostaje da ga kritikuju zato što su gradovi u Srbiji osvetljeni, ali im je poručio da će sledeće godine biti još bleštaviji.

- Siromašnih ima, ali se njihov broj smanjuje i verujem da će taj trend biti nastavljen - rekao je Vučić.

- Jača ekonomska moć građana koji sve više troše i možemo da kažemo da ćemo i sledeće godine povećati penzije i plate.

Premijer je istakao da se krajem marta ili početkom aprila očekuje otvaranje novog Kliničkog centra u Nišu i da se planira ulaganje i u druge kliničke centre u Srbiji. Kako je rekao, u planu je ulaganje i u Dečju kliniku u Tiršovoj u Beogradu i da novac nije problem, jer ga ima dovoljno.

Prema njegovim rečima, Srbija je samo u decembru potrošila 50,9 milijardi dinara iz budžeta na zdravstvo i "Petrohemiju", a da će uprkos tome izbeći deficit u budžetu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik