Biće struje i za investitore

Bez autora
Dec 19 2016

Lokalna smouprava u Požarevcu je besplatno prenela dva hektara zemljišta u vlasništvo Republičke direkcije za imovinu, a ugovor su potpisali gradonačelnik Bane Spasović i načelnik Odeljenja za raspolaganje državnim zemljištem Nevenka Zeljković. Kako je najavljeno, na tom prostoru bi do 2020. trebalo da "nikne" trafostanica pod nazivom "Požarevac 2", čija će izgradnja koštati oko devet miliona evra. Ovakav energetski objekat Požarevcu je neophodan za nesmetano snabdevanje strujom, jer trenutno postoji samo jedno trafopolje u naselju Ćirikovac, prilikom čijeg ispada u mraku ostaju svi ovdašnji potrošači - bez mogućnosti preusmeravanja na rezervno napajanje. Takođe, ova investicija će obezbediti i snabdevanje električnom energijom nove industrijske zone...

Biće struje i za investitoreLokalna smouprava u Požarevcu je besplatno prenela dva hektara zemljišta u vlasništvo Republičke direkcije za imovinu, a ugovor su potpisali gradonačelnik Bane Spasović i načelnik Odeljenja za raspolaganje državnim zemljištem Nevenka Zeljković. Kako je najavljeno, na tom prostoru bi do 2020. trebalo da "nikne" trafostanica pod nazivom "Požarevac 2", čija će izgradnja koštati oko devet miliona evra.

Ovakav energetski objekat Požarevcu je neophodan za nesmetano snabdevanje strujom, jer trenutno postoji samo jedno trafopolje u naselju Ćirikovac, prilikom čijeg ispada u mraku ostaju svi ovdašnji potrošači - bez mogućnosti preusmeravanja na rezervno napajanje. Takođe, ova investicija će obezbediti i snabdevanje električnom energijom nove industrijske zone...

- Za samo nekoliko meseci smo uradili ono o čemu se priča već godinama. Skupština grada je 8. jula donela odluku o prenosu vlasništva nad zemljištem i radovi sada mogu da počnu, s tim što će objekat biti u nadležnosti "Elektroprivrede Srbije" - istakao je gradonačelnik Spasović, napominjući da se radi o zemljištu nedaleko od nove industrijske zone, nadomak Fabrike šećera koju je lokalna samouprava lane kupila kako bi je ponudila potencijalnim investitorima.

I, dok Nevenka Zeljković navodi da će nova trafostanica biti veoma važna i za Republiku Srbiju, direktor ovdašnje elektrodistribucije dr Dejan Savić napominje da sada slede izrada projekata i procedura za dobijanje dozvola.

- Planiramo da prvu fazu izgradnje otpočnemo u 2019, da bismo već naredne godinine obezbedili ozbiljnu količinu električne energije za potrošače - precizira dr Savić, navodeći da je "Požarevac 2" do sada najveći projekat požarevačkog ogranka EPS.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik