Kompanija Sony – dvadeset godina u Srbiji

Bez autora
Dec 20 2016

Inovativnost, kvalitet i dizajn – to su asocijacije na japanskog giganta na polju potrošačke elektronike, kompaniju Sony, koja već dve decenije posluje na tržištu Srbije. Predstavništvo kompanije otvoreno je 1996. godine u tadašnjoj SR Jugoslaviji, ali ovaj legendarni brend je bio prisutan na ovim prostorima i mnogo ranije. Zahvaljujući ugovoru o uvozu firme Jugoslavija Komerc, Sony uređaji su bili zvanično dostupni potrošačima u SFRJ već 1968. godine, što znači da možemo da se pohvalimo istorijom dugom impresivnih 48 godina, objašnjava Nebojša Popovski, direktor prodaje u kompaniji Sony Srbija. Godine 1996. Sony otvara zvanično predstavništvo u Beogradu, tada na čelu sa direktorom Vakaizumi Kodžijem (Wakaizumi Koji), koje uspešno posluje već dvadeset godina.

Kompanija Sony – dvadeset godina u SrbijiInovativnost, kvalitet i dizajn – to su asocijacije na japanskog giganta na polju potrošačke elektronike, kompaniju Sony, koja već dve decenije posluje na tržištu Srbije. Predstavništvo kompanije otvoreno je 1996. godine u tadašnjoj SR Jugoslaviji, ali ovaj legendarni brend je bio prisutan na ovim prostorima i mnogo ranije.

„Zahvaljujući ugovoru o uvozu firme Jugoslavija Komerc, Sony uređaji su bili zvanično dostupni potrošačima u SFRJ već 1968. godine, što znači da možemo da se pohvalimo istorijom dugom impresivnih 48 godina“, objašnjava Nebojša Popovski, direktor prodaje u kompaniji Sony Srbija.

Godine 1996. Sony otvara zvanično predstavništvo u Beogradu, tada na čelu sa direktorom Vakaizumi Kodžijem (Wakaizumi Koji), koje uspešno posluje već dvadeset godina.

Inače, ove godine Sony slavi i rođendan, tj. 70 godina od početka poslovanja 1946. godine u Tokiju. Čuvena po Trinitron televizorima, portabl tranzistorima, Walkman, Discman i drugim uređajima koji su postavili standarde za mnoge proizvođače današnjice, ova kompanija nastavlja da inspiriše svojim revolucionarnim tehnološkim rešenjima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik