Ukida se sedam miliona papira

Bez autora
Dec 22 2016

Elektronska uprava će naredne godine biti jedan od oslonaca Vlade Srbije u reformi i modernizaciji rada državne uprave. U godini koja je proglašena za godinu borbe protiv sive ekonomije, ona će biti značajna podrška.Zbog toga je njen razvoj jedan od prioriteta Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Direkcije za elektronsku upravu i Vlade Srbije.

Ukida se sedam miliona papiraElektronska uprava će naredne godine biti jedan od oslonaca Vlade Srbije u reformi i modernizaciji rada državne uprave. U godini koja je proglašena za godinu borbe protiv sive ekonomije, ona će biti značajna podrška. Zbog toga je njen razvoj jedan od prioriteta Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Direkcije za elektronsku upravu i Vlade Srbije.

Ovo je glavni zaključak konferencije "eUprava - Srbija bez redova i šaltera", koja je juče održana kako bi se kroz umrežavanje i razmenu mišljenja između najrelevantnijih predstavnika državnog, privrednog, medijskog i civilnog sektora dodatno unapredio rad elektronske uprave u Srbiji.

- U narednoj godini umrežićemo šest državnih institucija, što će rezultirati ukidanjem skoro sedam miliona papira godišnje, koje su građani do sada preuzimali sa raznih šaltera - rekao je Željko Ožegović, državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave.

- To će označiti i pravu primenu Zakona o upravnom postupku, a biće i osnov za smanjenje nepotrebne birokratije i troškova i značajna ušteda vremena za sve naše građane i privrednike.

Dušan Stojanović, direktor Direkcije za elektronsku upravu, istakao je da će postaviti temelje

M-governmenta i sa kompjutera e-uprava će se "pustiti" na mobilne telefone naših sugrađana.

- Tako ćemo intenzivirati komunikaciju između države, građana i privrede - rekao je Stojanović.

- Radićemo na tome da država nastavi da otvara svoje podatke i učini ih dostupnim za najširu javnost. Uskoro će sa radom početi veliki nacionalni portal koji će sve te podatke objediniti na jednom mestu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik