Dalji koraci na unapređivanju poslovnog okruženja

Bez autora
Dec 25 2016

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa predsednikom Saveta stranih investitora (FIC) Janom Mihajlovom o narednim koracima za popravljanje poslovnog okruženja u Srbiji.Mihajlović je u tom cilju najavila formiranje radne grupe koja će se baviti preporukama koje ta organizacija godišnje objavljuje u „Beloj knjizi“. Mihajlova je pohvalila ovogodišnji napredak Srbije na "Duing biznis listi" Svetske banke, što je rezultat rada radne grupe koju vodi Mihajlović, i navela da su potrebne dalje reforme kako bi Srbija još više napredovala.

Dalji koraci na unapređivanju poslovnog okruženjaPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa predsednikom Saveta stranih investitora (FIC) Janom Mihajlovom o narednim koracima za popravljanje poslovnog okruženja u Srbiji.

Mihajlović je u tom cilju najavila formiranje radne grupe koja će se baviti preporukama koje ta organizacija godišnje objavljuje u „Beloj knjizi“.

Mihajlova je pohvalila ovogodišnji napredak Srbije na "Duing biznis listi" Svetske banke, što je rezultat rada radne grupe koju vodi Mihajlović, i navela da su potrebne dalje reforme kako bi Srbija još više napredovala.

Vas vidimo kao šampiona u promenama koje su Srbiji potrebne da bi dalje napredovala i razvijala se. Vodite radnu grupu za "Duing biznis", imate iskustva u rešavanju problema, pa je za nas važno da čujemo vaše predloge o tome kako ubrzati reforme u Srbiji, rekla je Mihajlova.

Mihajlović je odgovorila da će na nekoj od narednih sednica Vlade Srbije predložiti formiranje radne grupe koja će se baviti predlozima stranih investitora, sadržanim u "Beloj knjizi" Saveta stranih investitora, o tome kako unaprediti poslovno okruženje u Srbiji.

Prema njenim rečima, radna grupa će biti formirana po ugledu na onu koja se bavi unapređenjem položaja Srbije na "Duing biznis listi", a čiji se rad do sada pokazao kao veoma uspešan, budući da je Srbija u top 10 zemalja sveta po sprovođenju reformi, a za dve godine je napredovala na listi za čak 44 pozicije.

Savet stranih investitora je pozdravio i predstojeću reformu katastra, a bilo je reči i o prekograničnoj trgovini i saradnji, infrastrukturnoj povezanosti i zakonu o konverziji, navodi se u saopštenju Kabineta potpredsednika Vlade i ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik