Povoljna kreditna podrška početnicima i naredne godine

Bez autora
Dec 27 2016

Ministarstvo privrede Vlade Republike Srbije saopštilo je da se program Ministarstva i Fonda za razvoj koji je namenjen početnicima u poslovanju završava 30. decembra, i da će svi zahtevi koji su predati Fondu za razvoj zaključno sa tim datumom biti uzeti u razmatranje.Veliko interesovanje je vladalo za ovaj program tokom 2016. godine, koji je kombinacija bespovratnih sredstava države i povoljnog kredita Fonda za razvoj, i do sada je podržano 200 privrednika u početnoj fazi poslovanja, dok je preko 120 zahteva u fazi obrade.

Povoljna kreditna podrška početnicima i naredne godineMinistarstvo privrede Vlade Republike Srbije saopštilo je da se program Ministarstva i Fonda za razvoj koji je namenjen početnicima u poslovanju završava 30. decembra, i da će svi zahtevi koji su predati Fondu za razvoj zaključno sa tim datumom biti uzeti u razmatranje.

Veliko interesovanje je vladalo za ovaj program tokom 2016. godine, koji je kombinacija bespovratnih sredstava države i povoljnog kredita Fonda za razvoj, i do sada je podržano 200 privrednika u početnoj fazi poslovanja, dok je preko 120 zahteva u fazi obrade.

Podrška početnicima u poslovanju biće nastavljena i početkom 2017. godine u okviru novog programa, za koji je Ministarstvo privrede u budžetu opredelilo 150 miliona dinara bespovratnih sredstava, dok će Fond za razvoj plasirati još 350 miliona dinara povoljnih kreditnih sredstava.

Ministarstvo privrede će raspisati javni poziv za realizaciju novog programa, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena, navodi se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik