Energoinvest i BH-Gas dogovorili sa Gazpromom isporuku gasa BiH za 2017.

Bez autora
Dec 28 2016

U skladu sa dugogodišnjom saradnjom, Energoinvest d.d. – Sarajevo i BH-Gas, produžili su ugovor sa kompanijom Gazprom eksport (Ruska Federacija) o isporuci prirodnog gasa Bosni i Hercegovini za 2017. godinu.U skladu sa ugovornim obavezama, naša kompanija kao ovlašteni uvoznik gasa za BiH osigurala je da potrebne količine gasa budu na raspolaganju korisnicima u našoj zemlji, saopćili su iz Energoinvesta.

Energoinvest i BH-Gas dogovorili sa Gazpromom isporuku gasa BiH za 2017.U skladu sa dugogodišnjom saradnjom, Energoinvest d.d. – Sarajevo i BH-Gas, produžili su ugovor sa kompanijom Gazprom eksport (Ruska Federacija) o isporuci prirodnog gasa Bosni i Hercegovini za 2017. godinu.

"U skladu sa ugovornim obavezama, naša kompanija kao ovlašteni uvoznik gasa za BiH osigurala je da potrebne količine gasa budu na raspolaganju korisnicima u našoj zemlji", saopćili su iz Energoinvesta.

Navedenom produženju je doprinijelo redovno izmirenje obaveza prema ruskom partneru, čime je potrošačima u BiH omogućeno uredno snabdijevanje prirodnim gasom tokom naredne godine. Ovim su stvorene pretpostavke za povećanje udjela prirodnog gasa u energetskom miksu zemlje, te posljedično i smanjenje zagađenja kojem su građani izloženi, pogotovo u Kantonu Sarajevo.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik