Za 30 projekata grant od 1,5 miliona

Bez autora
Dec 29 2016

Upravni odbor Zavoda za zapošljavanje donio je odluku o dodjeli bespovratnih sredstava za finansiranje projekata zapošljavanja lica sa invaliditetom. Odobreno je finansiranje 30 projekata, u ukupnom iznosu od 1.481.824 eura, za podršku projektima zapošljavanja lica sa invaliditetom. Najviše odobrenih projekata podnijele su nevladine organizacije i institucije koje se bave poboljšanjem statusa lica sa invaliditeom. Komisija za ocjenu predloga projekata konstatovala je da je na Javni poziv pristiglo 95 predloga projekata. Nakon razmatranja i vrednovanja svih prijava, Komisija je, saglasno odredbama Pravilnika o postupku i metodologiji za finansiranje grant šema: odbacila sedam prijava zbog neblagovremenosti, 15 zbog administrativne neusaglašenosti, 36 zbog ocjene po osnovu prva dva kriterijuma izbora projekta, te ih nije ocjenjivala po drugim kriterijumima, a sedam prijava je odbila jer su imali ocjenu ispod 70 bodova, saopštili su iz Zavoda za zapošljavanje.

Za 30 projekata grant od 1,5 milionaUpravni odbor Zavoda za zapošljavanje donio je odluku o dodjeli bespovratnih sredstava za finansiranje projekata zapošljavanja lica sa invaliditetom. Odobreno je finansiranje 30 projekata, u ukupnom iznosu od 1.481.824 eura, za podršku projektima zapošljavanja lica sa invaliditetom. Najviše odobrenih projekata podnijele su nevladine organizacije i institucije koje se bave poboljšanjem statusa lica sa invaliditeom.

Komisija za ocjenu predloga projekata konstatovala je da je na Javni poziv pristiglo 95 predloga projekata.

"Nakon razmatranja i vrednovanja svih prijava, Komisija je, saglasno odredbama Pravilnika o postupku i metodologiji za finansiranje grant šema: odbacila sedam prijava zbog neblagovremenosti, 15 zbog administrativne neusaglašenosti, 36 zbog ocjene po osnovu prva dva kriterijuma izbora projekta, te ih nije ocjenjivala po drugim kriterijumima, a sedam prijava je odbila jer su imali ocjenu  ispod 70 bodova", saopštili su iz Zavoda za zapošljavanje.

Na mišljenje Komisije stiglo je tridesetak prigovora, riješenih prije konačne odluke, koja se nalazi na sajtu ZZZCG.

"Kroz odobrene projekte biće uključeno 221 lice sa invaliditetom i zapošljavanje 84,16 odsto ovih osoba, kojim se ostvaruju ciljevi javnog poziva", navodi se u saopštenju.

Za ovaj grant je vladalo veliko interesovanje pravnih lica. Predloženi projekti vrijedni su blizu šest miliona eura.

Novi grant, u znatno većem iznosu od ovog, biće odobren početkom naredne godine. Datum javnog poziva i iznos bespovratnih sredstava znaće se nakon usvajanja Akcionog plana Vlade i Programa rada Zavoda za zapošljavanje za 2017. godinu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik