Rekordna godina za Luku Kotor

Bez autora
Jan 03 2017

U Luku Kotor je ove godine uplovilo 488 brodova, što je 18,4 odsto više u odnosu na prošlu, saopštio je direktor kompanije Vasilije Kusovac. On je kazao da je putnika sa brodova bilo 535,2 hiljade ili 21,7 odsto više, jahti 1,67 hiljada ili 6,7 odsto više, sa kojima je stiglo 8,39 hiljada nautičara i putnika ili 16,8 odsto više nego prošle godine. Ovo je za Luku Kotor bila rekordna godina, dodao je Kusovac. Prema ocjeni Cruise Critic vodećeg portala koji se bavi analizom i ocjenom svih aspekata kruzing industrije na osnovu glasanja putnika sa kruzera uvrstila je Kotor u pet najbolje ocjenjenih destinacija u istočnom Mediteranu u ovoj godini. Prema anketnom listiću Luke Kotor koji popunjavaju članovi posade i putnici kvalitet lučkog servisa je ocjenjen najvećom ocjenom.

Rekordna godina za Luku KotorU Luku Kotor je ove godine uplovilo 488 brodova, što je 18,4 odsto više u odnosu na prošlu, saopštio je direktor kompanije Vasilije Kusovac.

On je kazao da je putnika sa brodova bilo 535,2 hiljade ili 21,7 odsto više, jahti 1,67 hiljada ili 6,7 odsto više, sa kojima je stiglo 8,39 hiljada nautičara i putnika ili 16,8 odsto više nego prošle godine, prenosi portal Boka news.

“Ovo je za Luku Kotor bila rekordna godina“, dodao je Kusovac.

Prema ocjeni Cruise Critic vodećeg portala koji se bavi analizom i ocjenom svih aspekata kruzing industrije na osnovu glasanja putnika sa kruzera uvrstila je Kotor u pet najbolje ocjenjenih destinacija u istočnom Mediteranu u ovoj godini.

Prema anketnom listiću Luke Kotor koji popunjavaju članovi posade i putnici kvalitet lučkog servisa je ocjenjen najvećom ocjenom.

„Luka Kotor je gradska luka, fizički i funkcionalno pripada gradu i samim tim je njegova razvojna šansa. Osnovni preduslov da ona to i ostane i očuva dostignute visoke pozicije u kruzing industriji na ovom dijelu Mediterana, je da zadrži pravo na dugoročno privredno korišćenje lučkog akvatorijuma“, kazao je Kusovac na konferenciji za novinare.

On je ocijenio da ukoliko država bude regulator kako to rade moćne zemlje u svijetu onda će zadržati za sebe Luku Kotor.

„Ako to žele mogu to uraditi odmah. Kada je u pitanju pomorstvo, Crnoj Gori nedostaje strategija a posebno u kruzing industriji“, smatra Kusovac.

Luka Kotor je dobitnik brojnih priznanja i nagrada u ovoj godini. Initiative Directions, koja je prethodne godine nagradila Zlatnom nagradom za kvalitet, ove godine je Luci Kotor dodijelila nagradu za kvalitet u najvišoj Platinum kategoriji kao počasnom članu.

European Society for Quality Research (ESQR) internacionalna asocijacija za istraživanje kvaliteta iz Lozane dodijelila je nagradu Luci Kotor za najbolju praksu u ovoj godini.

„Luka Kotor je zahvaljujući poslovnim rezultatima i uspjesima prepoznata kao pokretač ukupnog razvoja opštine i uticala je snažno na pozicioniranje Kotora na svjetskoj turističkoj mapi“, zaključio je Kusovac, kojem 3. januara ističe četvorogodišnji manadat na čelu Luke Kotor.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik