NLB neće biti prodana ni ove godine

Bez autora
Jan 04 2017

Do kraja ovog mjeseca Slovenija će pokušati dobiti suglasnost Europske komisije o redefiniranju obaveza u vezi s prodajom Nove ljubljanske banke (NLB). Kakve planove Slovenija ima za prodaju najveće banke zanima predstavnike Europske komisije, koji su posjetili Sloveniju u prosincu. Interesiralo ih je da li su planovi za prodaju banke usporeni, pri čemu su slovensku stranu opomenuli da Slovenija mora, ako želi promijeniti planove, u što kraćem roku pokrenuti odgovarajući postupak. Nekoliko sugovornika potvrdilo je neslužbene informacije da se priprema postizanje dogovora o odgađanju prodaje NLB-a. Banka bi, kao što je poznato, u skladu sa obvezama prema Bruxellesu, trebala biti prodana do kraja ove godine. Pregovori o mogućim promjenama obaveza su u potpunosti u domenu Vlade ili Ministarstva financija, dok SDH, koji vodi proces prodaje, čeka rasplet.

NLB neće biti prodana ni ove godineDo kraja ovog mjeseca Slovenija će pokušati dobiti suglasnost Europske komisije o redefiniranju obaveza u vezi s prodajom Nove ljubljanske banke (NLB).

Kakve planove Slovenija ima za prodaju najveće banke zanima predstavnike Europske komisije, koji su posjetili Sloveniju u prosincu. Interesiralo ih je da li su planovi za prodaju banke usporeni, pri čemu su slovensku stranu opomenuli da Slovenija mora, ako želi promijeniti planove, u što kraćem roku pokrenuti odgovarajući postupak, izvijestilo je Delo.

Nekoliko sugovornika potvrdilo je neslužbene informacije da se priprema postizanje dogovora o odgađanju prodaje NLB-a. Banka bi, kao što je poznato, u skladu sa obvezama prema Bruxellesu, trebala biti prodana do kraja ove godine. Pregovori o mogućim promjenama obaveza su u potpunosti u domenu Vlade ili Ministarstva financija, dok SDH, koji vodi proces prodaje, čeka rasplet.

Neslužbene informacije da NLB neće biti prodana ove godine ne želi komentirati predsjednik nadzornog odbora Primož Karpe. On je naklonjen privatizaciji ali naglašava da je odluka o prodaji banke prvenstveno političko pitanje.

"Dodatni pregovori o redefinisanju obaveza su, naravno, mogući", naglasio je Karpe.

Kako izvještava Delo, slovenske vlasti žele banku prije prodaje "očistiti svih obaveza jer bi potencijalni kupac nejasnoće sigurno uključio u cijenu". Također, na neriješena pravna pitanja koja mogu imati značajan uticaj na prodajnu cijenu slovensku vladu su u decembru upozorili i neki stručnjaci.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik