Država rasprodaje vile i lokale, kvadrat i 3.000 evra

Bez autora
Jan 05 2017

Direkcija za imovinu Republike Srbije ovog puta je odlučila da u vreme novogodišnjih i božićnih praznika oglasi prodaju 109 nekretnina. Svi koji su zainteresovani mogu svoje ponude da dostave do 10. januara. Oglas direkcije za imovinu, sa spiskom nekretnina ponuđenih na prodaju ali i uslovima koje budući kupac treba da ispuni. Među ponuđenih objektima stanovi i vile od Banovog brda, Voždovca do Vračara i Zemuna, čija cena varira od 1.100 evra po kvadratu do tri hiljade evra za recimo poslovne prostore na Vračaru. Prvog radnog dana iz republičke direkcije za imovinu nismo dobili sagovornika ni odgovore na pitanja zašto je prodaja državne imovine oglašena uoči praznika, kada su kratki rokovi kako za skupljanje dokumentacije tako i za obezbeđenje sredstava za kupovinu. Nejasno je i šta će se dešavati sa zakupcima koji nekretnine oglašene na prodaju zakupljuju još nekoliko godina.

Država rasprodaje vile i lokale, kvadrat i 3.000 evraDirekcija za imovinu Republike Srbije ovog puta je odlučila da u vreme novogodišnjih i božićnih praznika oglasi prodaju 109 nekretnina.

Svi koji su zainteresovani mogu svoje ponude da dostave do 10. januara.

Oglas direkcije za imovinu, sa spiskom nekretnina ponuđenih na prodaju ali i uslovima koje budući kupac treba da ispuni. Među ponuđenih objektima stanovi i vile od Banovog brda, Voždovca do Vračara i Zemuna, čija cena varira od 1.100 evra po kvadratu do tri hiljade evra za recimo poslovne prostore na Vračaru.

Prvog radnog dana iz republičke direkcije za imovinu nismo dobili sagovornika ni odgovore na pitanja zašto je prodaja državne imovine oglašena uoči praznika, kada su kratki rokovi kako za skupljanje dokumentacije tako i za obezbeđenje sredstava za kupovinu. Nejasno je i šta će se dešavati sa zakupcima koji nekretnine oglašene na prodaju zakupljuju još nekoliko godina.

Stručnjaci procenjuju da je rok za prodaju državne imovine bio prilično kratak.

"Za ubuduće bi trebalo stvarno da se da jedan primeren rok da bi ljudi mogli da se upoznaju, da se ujedine ako žele zajedno da kupe lokale, da kupe dvoje ili troje. A ovako kratak rok u ovom momentu još za vreme praznika ispalo da se prodaje, nije uputno i nije baš primereno ovoj situaciji“, smatra Goran Rodić iz Građevinske komore Srbije.

Previše pitanja na koja nema odgovora budi sumnju da li će ceo posao biti urađen transparentno.

"Vrlo je simptomatično ako se nešto bude ponudilo po daleko većoj ceni nego što je u ovom momentu tržišna cena... Tu onda može da se sumnja da je nekome nešto namešteno ili da je neko već unapred nešto bezecirao ono što mi kažemo neku dobru kuću ili dobar lokal“, ističe Rodić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik