Centrotrans - Eurolines u 2016. ostvario dobre poslovne rezultate

Bez autora
Jan 10 2017

Kompanija Centrotrans - Eurolines u prethodnoj godini, u odnosu na 2015., povećala je prihode, broj prevezenih putnika, zatim pređenih kilometara, broj autobusa, te broj uposlenika, istaknuto je na današnjoj pres-konferenciji u Sarajevu. Direktor Centrotrans - Eurolinesa Safudin Čengić precizirao je da je ostvaren prihod od 34,5 miliona KM, što je šest posto više nego 2015., zatim da je pređeno gotovo 17 miliona km, što je pet posto više nego 2015., a prevezeno je i više od devet miliona putnika, odnosno dva posto više nego 2015. Broj zaposlenih na kraju 2016. iznosio je 592, što je tri posto više nego u 2015.

Centrotrans - Eurolines u 2016. ostvario dobre poslovne rezultateKompanija Centrotrans - Eurolines u prethodnoj godini, u odnosu na 2015., povećala je prihode, broj prevezenih putnika, zatim pređenih kilometara, broj autobusa, te broj uposlenika, istaknuto je na današnjoj pres-konferenciji u Sarajevu.

Direktor Centrotrans - Eurolinesa Safudin Čengić precizirao je da je ostvaren prihod od 34,5 miliona KM, što je šest posto više nego 2015., zatim da je pređeno gotovo  17 miliona km, što je pet posto  više nego 2015., a prevezeno je i više od devet miliona putnika, odnosno dva posto više nego 2015.

Broj zaposlenih na kraju 2016. iznosio je 592,  što je tri posto više nego u 2015.

Čengić je također istaknuo   da su u 2016. ostvarili rast i bruto i neto plaća, da su sve redovno isplaćivane, kao i da je isplaćena novčana nagrada radnicima na kraju godine.

On je rekao da bi rezultati poslovanja mogli biti i bolji da je politički i poslovni ambijent u zemlji bio bolji.

Naveo je da u 2017. planiraju povećanje prihoda od šest posto, broja pređenih kilometara za četiri posto, broja prevezenih putnika za tri posto, te investirati oko 9,5 miliona KM i to najvećim dijelom u kupovinu autobusa.

Čengić je kazao da ne namjeravaju povećavati cijene karata osim u slučaju da im bude ugroženo poslovanje, zbog eventualnog poskupljenja nafte, već da od 15. januara planiraju sniženje cijena karata u međunarodnom saobraćaju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik