Amerikanci zainteresovani za II blok TE

Bez autora
Jan 11 2017

Ambasadorka Sjedinjenih Američkih država Margaret En Uehara kazala je da su pojedini renomirani američki investitori zainteresovani za učešće u realizaciji projekta izgradnje II bloka Termoelektrane Pljevlja. Ističući zainteresovanost američkih investitora za ulaganje u sektor energetike, Uehara je ocijenila da je dosadašnja saradnja kompanije „General Electric“ na realizaciji projekta izgradnje vjetroelektrana na Krnovu dobar signal za ostale investitore iz SAD da nastave da ulažu u Crnu Goru. Uehara se danas sastala sa više ministara u crnogorskoj Vladi, kao i potpredsjednikom Milutinom Simovićem. Simović je zahvalio na konstantnoj podršci i razumijevanju koje Crnoj Gori pružaju SAD, iskazujući očekivanje da će nastavak integracija dati osnove za dalju implementaciju svih reformi i izazova kako na ekonomskom, tako i na političkom planu, s ciljem obezbjeđenja okvira stabilnosti u regionu kao najvažnijem preduslovu za poboljšanje standarda svih građana.

Amerikanci zainteresovani za II blok TEAmbasadorka Sjedinjenih Američkih država Margaret En Uehara kazala je da su pojedini renomirani američki investitori zainteresovani za učešće u realizaciji projekta izgradnje II bloka Termoelektrane Pljevlja. Ističući zainteresovanost američkih investitora za ulaganje u sektor energetike, Uehara je ocijenila da je dosadašnja saradnja kompanije „General Electric“ na realizaciji projekta izgradnje vjetroelektrana na Krnovu dobar signal za ostale investitore iz SAD da nastave da ulažu u Crnu Goru.

Uehara se danas sastala sa više ministara u crnogorskoj Vladi, kao i potpredsjednikom Milutinom Simovićem.

Simović je zahvalio na konstantnoj podršci i razumijevanju koje Crnoj Gori pružaju SAD, iskazujući očekivanje da će nastavak integracija dati osnove za dalju implementaciju svih reformi i izazova kako na ekonomskom, tako i na političkom planu, s ciljem obezbjeđenja okvira stabilnosti u regionu kao najvažnijem preduslovu za poboljšanje standarda svih građana.

"Poseban akcenat stavljen je na okončanje procesa priključivanja NATO-u, kao jednom od najvažnijih spoljnopolitičkih ciljeva Crne Gore. Sastanak je bio prilika da se potvrde prijateljski odnosi dvije zemlje i nastavi dijalog na temu intenziviranja saradnje", saopšteno je nakon sastanka.

Konstatujući napretke koje je Crna Gora ostvarila, Uehara je iskazala spremnost da američkim investitorima promoviše investicione mogućnosti naše zemlje, s posebnim akcentom na sjever Crne Gore, te prenijela podršku nastavku reformskih procesa, uz uvjerenje da će zajednička saradnja, u narednom periodu, donijeti još bolje i mjerljivije rezultate.

Simović i Uehara su se osvrnuli i na sektor poljoprivrede, podsjećajući na brojne projekte koji su do sada realizovani uz podšku kancelarije USAID-a, istovremeno iskazujući obostranu spremnost da i u budućem periodu nastave realizaciju značajnih projekata.

U razgovoru sa ministarkom ekonomije Dragicom Sekulić, Uehara je naglasila da SAD podržavaju sve inicijative usmjerene na unaprjeđenje investicionog ambijenta i povećanje konkurentnosti crnogorske privrede, i izrazila spremnost SAD-a da, kroz ekspertizu njihovih stručnjaka, podijele iskustvo koje imaju na tom polju.

Ističući da je Crna Gora otvorena za investicije iz SAD-a, Sekulić je Ueharu informisala o implementaciji najvažnijih infrastrukturnih projekata u Crnoj Gori, podsticajnim mjerama koje Vlada sprovodi u cilju unaprjeđenja poslovnog ambijenta i povećanja konkurentnosti crnogorske privrede.

"Budućnost crnogorske ekonomije je u razvoju malih i srednjih preduzeća, a poboljšanje uslova za razvoj preduzetništva u Crnoj Gori i stvaranje sopstvenog biznisa biće jedna od prioritetnih aktivnosti Vlade Crne Gore u narednom periodu", kazala je Sekulić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik