Investicije u turizmu u fokusu saradnje

Bez autora
Jan 11 2017

Investicije u oblasti turizma biće u fokusu saradnje Crne Gore i Sjedinjenih Američkih Država, saopšteno je nakn sastanka ministra održivog razvoja i turizma Pavla Radulovića i ambasadorke SAD u Podgorici Margaret Ueharom. Ministar Radulović i ambasadorka Ujehara razmijenili su informacije o napretku koji Crna Gora ostvaruje u oblasti turizma, koja je prepoznata kao ključna u razvoju bilateralnih odnosa u narednom periodu, saopšteno je iz Ministarstva održivog razvoja i turizma (MORT). Radulović je podsjetio da je Crnu Goru u prvih deset mjeseci 2016. godine posjetilo 14,6% više američkih turista u odnosu na isti period 2015. i naglasio da će se u narednom periodu intenzivirati promocija turističkog proizvoda Crne Gore na američkom tržištu. Na sastanku su razmijenjene i informacije o napretku koji je ostvaren u razvoju hotelske industrije u Crnoj Gori i o realizaciji započetih investicija iz SAD-a, saopšteno je iz MORT-a.

Investicije u turizmu u fokusu saradnjeInvesticije u oblasti turizma biće u fokusu saradnje Crne Gore i Sjedinjenih Američkih Država, saopšteno je nakn sastanka ministra održivog razvoja i turizma Pavla Radulovića i ambasadorke SAD u Podgorici Margaret Ueharom.

"Ministar Radulović i ambasadorka Ujehara razmijenili su informacije o napretku koji Crna Gora ostvaruje u oblasti turizma, koja je prepoznata kao ključna u razvoju bilateralnih odnosa u narednom periodu", saopšteno je iz Ministarstva održivog razvoja i turizma (MORT).

Radulović je podsjetio da je Crnu Goru u prvih deset mjeseci 2016. godine posjetilo 14,6% više američkih turista u odnosu na isti period 2015. i naglasio da će se u narednom periodu intenzivirati promocija turističkog proizvoda Crne Gore na američkom tržištu.

"Na sastanku su razmijenjene i informacije o napretku koji je ostvaren u razvoju hotelske industrije u Crnoj Gori i o realizaciji započetih investicija iz SAD-a", saopšteno je iz MORT-a.

Kako se navodi, zaključeno je da je u prethodnom periodu obezbijeđena adekvatna osnova za dalje intenziviranje saradnje u oblasti investicija.

"S tim u vezi, ministar i ambasadorka su razmotrili mogućnosti za stvaranje uslova za nove investicione projekte i najavili nastavak saradnje Ministarstva održivog razvoja i turizma i Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u oblasti turizma i investicija", kazali su iz MORT-a.

U saopštenju se dodaje da su Radulović i Uehara, takođe, izrazili zadovoljstvo povodom uspješnog toka evropske i evroatlantske integracije Crne Gore u dosadašnjem periodu, te naglasili značaj pune podrške SAD-a.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik