Kovačević: Prosečna plata u martu možda 400 evra

Bez autora
Jan 12 2017

Direktor Republičkog zavoda za statistiku Miladin Kovačević izjavio je da bi u martu ove godine prosečna neto plata u Srbiji mogla da iznosi oko 400 evra.Kovačević kaže da se od februara očekuje povećanje zahvaljujući povećanju plata u javnom sektoru, u nekim segmentima javnog sektora pet do šest odsto, u nekim nešto niže i da je povećana i minimalna zarada. Po tom i po osnovu tendencije rasta plata u privatnom sektoru od februara, plate u martu mogu da dostignu oko 400 evra, a možda i više zavisno od kretanja u privatnom sektoru, rekao je Kovačević.

Kovačević: Prosečna plata u martu možda 400 evraDirektor Republičkog zavoda za statistiku Miladin Kovačević izjavio je da bi u martu ove godine prosečna neto plata u Srbiji mogla da iznosi oko 400 evra.

Kovačević kaže da se od februara očekuje povećanje zahvaljujući povećanju plata u javnom sektoru, u nekim segmentima javnog sektora pet do šest odsto, u nekim nešto niže i da je povećana i minimalna zarada.

"Po tom i po osnovu tendencije rasta plata u privatnom sektoru od februara, plate u martu mogu da dostignu oko 400 evra, a možda i više zavisno od kretanja u privatnom sektoru", rekao je Kovačević.

On je, na konferenciji za novinare o makroekonomskim trendovima gde je predstavljen i najnoviji broj časopisa Makroekonomske analize i trendovi (MAT), rekao da bi na osnovu povećanja plata zaposlenih u javnom sektoru prosečna neto zarada u Srbiji mogla da iznosi između 390 i 400 evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik