Prvi Ekonomski forum Bosne i Hercegovine

Bez autora
Feb 09 2017

Ekonomski forum Bosne i Hercegovine, prvi događaj u BiH koji će okupiti predstavnike vlasti, poslovne i akademske zajednice, bit će održan u Sarajevu 9. februara. CiljForuma, koji organizuje Ekonomski fakultet u Sarajevu, je uspostavljanje međusobnog dijaloga kako bi zajednički unaprijedili ekonomski i poslovni ambije nt u zemlji.Ovaj događaj ima višestruke vrijednosti za bh. društvo, posebno zbog činjenice što će po prvi put na jednom mjestu kroz otvoreni dijalog vlada, realni i javni sektor, svaki iz svog ugla djelovanja, razgovarati o problemima i prilikama sa kojima se susreću. Nezamjenjivu ulogu u procesu kreiranja ekonomskih politika jedne države bi trebala imati i akademska zajednica, koja će ovdje kroz poseban panel dati svoj stručni osvrt na postojeće stanje i potencijale bh. ekonomije, najavili su organizatori.

Prvi Ekonomski forum Bosne i HercegovineEkonomski forum Bosne i Hercegovine, prvi događaj u BiH koji će okupiti predstavnike vlasti, poslovne i akademske zajednice, bit će održan u Sarajevu 9. februara, javlja Anadolu Agency (AA).

Cilj Foruma, koji organizuje Ekonomski fakultet u Sarajevu, je uspostavljanje međusobnog dijaloga kako bi zajednički unaprijedili ekonomski i poslovni ambijent u zemlji.
 
"Ovaj događaj ima višestruke vrijednosti za bh. društvo, posebno zbog činjenice što će po prvi put na jednom mjestu kroz otvoreni dijalog vlada, realni i javni sektor, svaki iz svog ugla djelovanja, razgovarati o problemima i prilikama sa kojima se susreću. Nezamjenjivu ulogu u procesu kreiranja ekonomskih politika jedne države bi trebala imati i akademska zajednica, koja će ovdje kroz poseban panel dati svoj stručni osvrt na postojeće stanje i potencijale bh. ekonomije", najavili su organizatori.
 
Učešće u panelima Foruma su potvrdili najviši zvaničnici državne i entitetske izvršne vlasti u BiH, vodeći ljudi domaćih i stranih kompanija, te ugledni profesori iz oblasti ekonomije i biznisa u BiH.
 
Neki od panelista Foruma su predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović, guverner Centralne banke Bosne i Hercegovine Senad Softić, premijer Vlade FBiH Fadil Novalić, ministar finansija BiH Vjekoslav Bevanda, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović...
 
Osim panelista, očekuje se i prisustvo predstavnika nižih organa izvršne vlasti u BiH, agencija i udruženja koji zastupaju poslodavce, te predstavnika preko 300 najuspješnijih kompanija u BiH.

Ekonomski forum Bosne i Hercegovine će biti održan u hotelu Holiday Sarajevo, te će biti otvoren za javnost, uz prethodnu registraciju učesnika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik