Gorenje: Prihodi u 2016. porasli 2,6%

Bez autora
Jan 15 2017

Grupa Gorenje lani je ostvarila prihode od prodaje u iznosu od 1,26 milijardi eura, što je 2,6 posto više nego u 2015. godini, dok se čista dobit procjenjuje na osam milijuna eura, prvi su podaci o prošlogodišnjem poslovanju koje je u petak objavio slovenski proizvođač kućanskih aparata. Dobrom strukturom prodaje te dobrom kontrolom troškova grupa Gorenje je uspjela poboljšati EBITDA, te procjenjuje da će ona iznositi 87 milijuna eura, što je 8,6 posto više nego 2015. godine, navode iz Gorenja. Ističu i kako su prošlu godinu obilježili uspješno poslovanje u osnovnoj djelatnosti kućanskih aparata, gdje je ostvaren rast prodaje i poboljšanjem geografske i struktura proizvoda, a ojačana je prodaja premijskih i inovativnih, kao i malih kućanskih aparata.

Gorenje: Prihodi u 2016. porasli 2,6%Grupa Gorenje lani je ostvarila prihode od prodaje u iznosu od 1,26 milijardi eura, što je 2,6 posto više nego u 2015. godini, dok se čista dobit procjenjuje na osam milijuna eura, prvi su podaci o prošlogodišnjem poslovanju koje je u petak objavio slovenski proizvođač kućanskih aparata.

Dobrom strukturom prodaje te dobrom kontrolom troškova grupa Gorenje je uspjela poboljšati EBITDA (dobit iz poslovanja prije amortizacije) te procjenjuje da će ona iznositi 87 milijuna eura, što je 8,6 posto više nego 2015. godine, navode iz Gorenja.

Ističu i kako su prošlu godinu obilježili uspješno poslovanje u osnovnoj djelatnosti kućanskih aparata, gdje je ostvaren rast prodaje i poboljšanjem geografske i struktura proizvoda, a ojačana je prodaja premijskih i inovativnih, kao i malih kućanskih aparata.

Kako navode, kompanija je ojačala svoju tržišnu poziciju u Rusiji, Ukrajini, istočnoj Europi, državama Beneluxa, Australiji, Aziji i SAD-u.

Iz Gorenja najavljuju rast prihoda i profitabilnosti i u ovoj godini u kojoj procjenjuju da će prihodi od prodaje porasti za 4,6 posto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik