U ponedeljak isplata rudarima za smenski rad

Bez autora
Jan 15 2017

Isplata rudarima za smenski rad počeće u ponedeljak, jer je Vlada Srbije uplatila 1,5 milijardi dinara Javnom preduzeću za podzemnu eksploataciju uglja Resavica, rekao je danas generalni direktor tog preduzeća Stevan Dželatović.Rade se obračuni i prve isplate idu u ponedeljak, isplata će trajati malo duže jer se radi o oko 4.000 ljudi, ali se nadam da ćemo do 1. februara isplatiti sve radnike, precizirao je. Ministarstvo rudarstva i energetike uplatilo je novac na račun JP PEU 29. decembra rešenjem Vlade Srbije iz tekuće budžetske rezerve.

U ponedeljak isplata rudarima za smenski radIsplata rudarima za smenski rad počeće u ponedeljak, jer je Vlada Srbije uplatila 1,5 milijardi dinara Javnom preduzeću za podzemnu eksploataciju uglja (JP PEU) Resavica, rekao je danas Tanjugu generalni direktor tog preduzeća Stevan Dželatović.

"Rade se obračuni i prve isplate idu u ponedeljak, isplata će trajati malo duže jer se radi o oko 4.000 ljudi, ali se nadam da ćemo do 1. februara isplatiti sve radnike", precizirao je Dželatović.Ministarstvo rudarstva i energetike uplatilo je novac na račun JP PEU 29. decembra rešenjem Vlade Srbije iz tekuće budžetske rezerve.

Reč je o dugovanjima rudarima iz perioda 2007 - 2014.godine.

Dželatović je istakao da su rudnici JP PU "prošle godine proizveli 540.000 tona uglja, a ove godine je planirana proizvodnja od 580.000 tona".

Ove godine počećemo i sa procesom zatvaranja nerentabilnih rudnika: Vrške čuke, Jasenovca, Bogovine i Ibarskih rudnika, dodao je Dželatović i precizirao da će proces zatvaranja trajati oko tri do pet godina.

Treba izvaditi sav ugalj iz tih rudnika, opremu, zbrinuti radnike, kazao je Dželatović i dodao da se u Vrškoj čuki već nema šta kopati.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik