Parižani u svoju lepoticu ulažu 300 miliona evra

Bez autora
Jan 16 2017

Gradske vlasti Pariza objavile su da je budžet namenjen za obnovu Ajfelove kule povećan za 45 odsto. Narednih 15 godina biće uloženo oko 300 miliona evra za velike radove obnove, modernizacije i povećanja bezbednosti Ajfelovog tornja u Parizu.Gradske vlasti Pariza su saopštile je da u trenutku kada je Pariz kandidat za Olimpijske i Paraolimpijske igre 2024. i za Svetsku izložbu 2025. gradonačelnica Pariza An Idalgo želi da istakne taj spomenik koji ima središnju ulogu u turističkoj privlačnosti Pariza.

Parižani u svoju lepoticu ulažu 300 miliona evraGradske vlasti Pariza objavile su da je budžet namenjen za obnovu Ajfelove kule povećan za 45 odsto.

Narednih 15 godina biće uloženo oko 300 miliona evra za velike radove obnove, modernizacije i povećanja bezbednosti Ajfelovog tornja u Parizu.

Gradske vlasti Pariza su saopštile je da u trenutku kada je Pariz kandidat za Olimpijske i Paraolimpijske igre 2024. i za Svetsku izložbu 2025. gradonačelnica Pariza An Idalgo želi da istakne taj spomenik koji ima središnju ulogu u turističkoj privlačnosti Pariza.

Navodi se da je Ajfelova kula, otvorena za Svetsku izložbu 1889, danas zaštitni znak Pariza i najposećeniji spomenik na svetu za koji se plaća ulaz, sa šest miliona posetilaca godišnje. Ulaganja će iznositi 20 miliona evra godišnje u odnosu na sadašnjih 13,7 miliona evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik